Έκπληξη στις προκριματικές των Σοσιαλιστών στη Γαλλία: Επικράτησε o Μπενουά Αμόν

Έκπληξη στις προκριματικές των Σοσιαλιστών στη Γαλλία: Επικράτησε o Μπενουά Αμόν Facebook Twitter
0

Ο Μπενουά Αμόν, πρώην υπουργός Παιδείας και κυβερνητικός επαναστάτης, κέρδισε τον πρώτο γύρο στις προκριματικές του Σοσιαλιστικού Κόμματος χθες.

 

Στις 29 Ιανουαρίου, τον δεύτερο και τελικό γύρο, θα αναμετρηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς για το χρίσμα του υποψηφίου της ταλαιπωρημένης αριστεράς για τις προεδρικές εκλογές την άνοιξη.

 

Ο Αμόν, 48, ένας παραδοσιακός αριστερός που απολύθηκε από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ επειδή επέκρινε την οικονομική του πολιτική, πέρασε άνετα στην πρώτη θέση μπροστά από τον Βαλς, έναν πιστό συνεργάτη του Ολάντ, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα.

 

Με τους υποψηφίους να έχουν μειωθεί τώρα από επτά σε δύο, και με τον Βαλς και Αμόν να ετοιμάζονται για μια τεταμένη τηλεοπτική αναμέτρηση στα μέσα της εβδομάδας αυτής, δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί το τελικό αποτέλεσμα.

 

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ, όμως, ο οποίος ήρθε τρίτος με μεγάλη διαφορά, έδωσε στον Αμόν, κομματικό σύμμαχο στην αριστερά, ένα πλεονέκτημα, επικρίνοντας τις πολιτικές του Βαλς που ωφελούν τις επιχειρήσεις και προτρέποντας τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν τον Αμόν την επόμενη Κυριακή.

 

'Οπως και να έχουν τα πράγματα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως κανένας σοσιαλιστής υποψήφιος δεν έχει μεγάλες ελπίδες να προχωρήσει πέρα από τον πρώτο γύρο των εθνικών εκλογών τον Απρίλιο, μετά από πέντε χρόνια χαμηλής δημοτικότητας της κυβέρνησης Ολάντ.

 

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, μία από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις στη Γαλλία, έχει περιθωριοποιηθεί, καθώς ο Ολάντ απέτυχε να μειώσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας και αποξένωσε αριστερούς ψηφοφόρους με τις οικονομικές του πολιτικές.

 

Όμως η τελική επιλογή των Σοσιαλιστών στις 29 Ιανουαρίου θα μπορούσε να επηρεάσει τις εκλογικές πορείες του συντηρητικού Φρανσουά Φιγιόν, της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, και του δημοφιλούς ανεξάρτητου Εμανουέλ Μακρόν, οι οποίοι προηγούνται των υπολοίπων στην κούρσα για την προεδρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Διεθνή / Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Ο Άλεν εμφανίστηκε διαδικτυακά σε πάνελ που παρουσίασε ο Ρώσος σκηνοθέτης Φιόντορ Μπονταρτσούκ, στενός πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Διεθνή / Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Ο Τσαρλς Κούσνερ, εβραϊκής καταγωγής και πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ, δημοσίευσε ανοικτή επιστολή ου απευθύνεται προσωπικά στον Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους «τροφοδοτούν τη βία»
LIFO NEWSROOM
Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Διεθνή / Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού και νυν πρέσβης στο Λονδίνο, θεωρείται ο μόνος που μπορεί να απειλήσει πολιτικά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Οι μυστικές κινήσεις του, οι επαφές με Δύση και ΗΠΑ και τα σενάρια διαδοχής
LIFO NEWSROOM