Τι απαντούν οι Γερμανοί στο ερώτημα πώς βγήκε από τη Γερμανία ο Αμρί

Τι απαντούν οι Γερμανοί στο ερώτημα πώς βγήκε από τη Γερμανία ο Αμρί Facebook Twitter
1

Ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί σκοτώθηκε μεν στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο Μιλάνο και η γερμανική αστυνομία ευχαρίστησε την ιταλική ευχόμενη καλή ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφό τους και μάλιστα στα ιταλικά, αλλά νέα ερωτήματα προκύπτουν.

 

Πώς μπόρεσε ο Ανίς Αμρί να ταξιδέψει εντός Γερμανίας χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς και γιατί δεν εντοπίστηκε τουλάχιστον στα σύνορα με τη Γαλλία, παρά τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας; Η απάντηση η οποία δίνεται από τις αρχές είναι ότι είχε επικεντρώσει τις έρευνες στο Βερολίνο και στην Γερμανία.

 

Ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας Πέτερ Φρανκ είπε πριν λίγο σε συνέντευξη Τύπου ότι «οι έρευνές μας συνεχίζονται» και επικεντρώνονται στο εάν υπήρχε δίκτυο υποστηρικτών. Εξετάζεται επίσης και η διαδρομή την οποία ακολούθησε για να διαφύγει. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν το όπλο το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης στο ΜΙλάνο είναι το ίδιο με αυτό που δολοφονήθηκε ο Πολωνός οδηγός του φορτηγού.

 

Αργότερα αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου και ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ. Η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι η επίθεση στο Βερολίνο εγείρει πολλά ερωτήματα. Είπε ότι η Γερμανία θα λάβει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

Εξάλλου, εκφράζονται και αμφιβολίες ως προς την ταυτότητα του προσώπου το οποίο μπήκε στο τζαμί της συνοικίας Μοαμπίτ του Βερολίνου την προηγούμενη μέρα του εγκλήματος, αλλά και μετά τη διάπραξή του, το οποίο θεωρήθηκε αρχικά ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού ο οποίος προκάλεσε των θάνατο 12 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος του Βερολίνου το αμφισβητεί πλέον επισήμως δια στόματος του επικεφαλής της Κρίσταιν Στέιοφ.

 

Ο 24χρονος Τυνήσιος, είχε δηλώσει πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης AMAQ.

 


 
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήξερα ότι θα νικούσα»: Ο Μαχμούντ Χαλίλ μιλά για τις άθλιες συνθήκες κράτησης από την ICE

Διεθνή / «Ήξερα ότι θα νικούσα»: Ο Μαχμούντ Χαλίλ μιλά για τις άθλιες συνθήκες κράτησης από την ICE

«Ήταν μια πολύ, πολύ απάνθρωπη εμπειρία, για κάποιον που δεν κατηγορήθηκε για κανένα έγκλημα» - Άθλιο φαγητό, συνθήκες ψύχους και ψυχολογική πίεση - Δεν θα τους συγχωρήσω που δεν μου επέτρεψαν να παραστώ στη γέννηση του γιου μου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια