Ολάντ: Η διαδικασία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ πρέπει να ολοκληρωθεί έως το 2019

Ολάντ: Η διαδικασία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ πρέπει να ολοκληρωθεί έως το 2019 Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως το Brexit πρέπει να ολοκληρωθεί "έως το 2019", επαναλαμβάνοντας πως η απόφαση του βρετανικού λαού να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "αμετάκλητη".


"Για τη Γαλλία, όλα πρέπει να έχουν τελειώσει έως το 2019", δήλωσε κατά την ομιλία του ενώπιον των Γάλλων πρεσβευτών.


"Η απόφαση του βρετανικού λαού να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αμετάκλητη. Πρέπει να εξαγάγουμε τα συμπεράσματά μας", υπογράμμισε.


"Η επιλογή αυτή σημαίνει ότι η Βρετανία, από τη στιγμή που θα φύγει, δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές αποφάσεις" ούτε να "έχει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά εκτός κι αν αποδεχθεί τις τέσσερις ελευθερίες", μεταξύ των οποίων και εκείνη της κυκλοφορίας, επανέλαβε ο Ολαντ.


"Γνωρίζω καλά πως είναι δύσκολες αποφάσεις για την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι", συνέχισε. Όμως η καθυστέρηση της προετοιμασίας πριν από την επίκληση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που θα επισημοποιήσει το αίτημα για τη βρετανική έξοδο από την ΕΕ, δεν μπορεί να παρατείνεται επ΄αόριστον, "με κίνδυνο να προκαλέσει αβεβαιότητα και αστάθεια", είπε.


"Δεν θα ήταν καλό για τη Βρετανία ούτε αποδεκτό για την Ευρώπη. Για τη Γαλλία, θα πρέπει να έχει τελειώσει έως το 2019", δήλωσε.


Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε, εξάλλου, πως η εφαρμογή έως το τέλος του χρόνου της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, που συνομολογήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, "δεν έχει ακόμη επιτευχθεί", και κάλεσε τις χώρες που την έχουν υπογράψει να προχωρήσουν στην επικύρωσή της.


Η συμφωνία αυτή προβλέπει ότι η διεθνής κοινότητα δεσμεύεται να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη "πολύ κάτω" από τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προ-βιομηχανική εποχή.


"Η πρώτη επείγουσα ανάγκη είναι να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία πριν από το τέλος του έτους. Και αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί", δήλωσε ο Ολάντ.


"Είναι πολύ σημαντικό να περάσουμε από τις υποσχέσεις στα έργα", επέμεινε, ζητώντας από το γαλλικό διπλωματικό σώμα στο εξωτερικό "να ενισχύσει τις προσπάθειες προκειμένου οι χώρες διαμονής σας να επικυρώσουν τη συνθήκη πριν από τη σύνοδο του Μαρακές", όπου θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο η 22η σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα (COP22).


"Όσο για την Γαλλία, έχει κάνει τη δουλειά της", είπε ο πρόεδρος Ολάντ. Η χώρα που φιλοξένησε τις διαπραγματεύσεις του Παρισιού, τη λεγόμενη COP21, επικύρωσε τη συμφωνία στις 8 Ιουνίου με ψηφοφορία στη Βουλή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

«Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση σχετική με την προσάρτηση της περιοχής από το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Η εταιρεία πίσω από τον ανελκυστήρα της ληστείας του Λούβρου κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

«Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για εγκληματική πράξη, αλλά όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αρχίσαμε να αστειευόμαστε και να σκεφτόμαστε σλόγκαν», δήλωσε η υπεύθυνη marketing της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Διεθνή / Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον Κράμνικ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας, ύστερα από σειρά δημόσιων επιθέσεων του Ρώσου πρώην πρωταθλητή εις βάρος του Ναροντίτσκι
LIFO NEWSROOM
«Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Διεθνή / «Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η Μόσχα εκτιμά ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον υπονομεύει «κάθε προοπτική διαλόγου» και μετατρέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε «άμεση αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ρωσίας»
LIFO NEWSROOM
«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM