Ομπάμα εναντίον Τραμπ: Δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος

Ομπάμα εναντίον Τραμπ: Δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος Facebook Twitter
0

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα άσκησε δριμεία κριτική σήμερα στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που διεκδικεί να τον διαδεχθεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «τρομερά απροετοίμαστος» για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στις ΗΠΑ είπε ο Ομπάμα ενώ κατήγγειλε την ηγεσία του κόμματός του μεγιστάνα που τον υποστηρίζει. «Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον.


«Το είπα την περασμένη εβδομάδα. Δεν σταματά να το αποδεικνύει» επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις που έκανε δημοσίως ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των γονέων ενός μουσουλμάνου λοχαγού που σκοτώθηκε στο Ιράκ το 2004.


Το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίνει μια οικογένεια «που έχει κάνει απίστευτες θυσίες για αυτήν την χώρα, το γεγονός ότι δεν φαίνεται να γνωρίζει τα βασικά σχετικά με σημαντικά ζητήματα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, δείχνουν ότι είναι τρομερά απροετοίμαστος για αυτή την θέση», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Λι Χσιέν Λουνγκ.


Ο Ομπάμα καταφέρθηκε εναντίον των ηγετικών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ: «Έρχεται μια στιγμή που πρέπει να λέει κανείς "αρκετά"», υπογράμμισε. «Είναι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς την κριτική που του ασκούν επανειλημμένα οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία και σημαίνοντα στελέχη όπως ο Τζον Μακέιν», υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008, πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.


«Το ζήτημα που πρέπει να θέσουμε, πέρα από το ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να λέμε απερίφραστα ότι αυτό που είπε είναι απαράδεκτο, είναι το εξής: "γιατί συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε; Τι λέει αυτό για το κόμμα σας και τον υποψήφιό του;"» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM