No.1

Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης- Τουλάχιστον 14 άνθρωποι νεκροί

Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης- Τουλάχιστον 14 άνθρωποι νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Τουλάχιστον δώδεκα Τυνήσιοι έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά των λιβυκών ακτών όταν ναυάγησε το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν παράτυπα στην Ευρώπη διά θαλάσσης, ανέφερε σήμερα ο διευθυντής ενός τυνησιακού νοσοκομείου.


Σύμφωνα με τυνησιακά μέσα ενημέρωσης, μια τράτα ανατράπηκε την 2η Ιουλίου στα ανοικτά της πόλης Σαμπράτα (βορειοδυτικήΛιβύη, 50 χλμ. από τα σύνορα με την Τυνησία) ενώ σε αυτή επέβαιναν 28 μετανάστες, στην πλειονότητά τους νεαροί, ενήλικοι Τυνήσιοι από την Μπεν Γκερντάν, μια παραμεθόρια πόλη η τοπική οικονομία της οποίας αιμορραγεί και όπου έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα επιθέσεις τζιχαντιστών.

 

Μόλις 11 μετανάστες επιβίωσαν, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της τυνησιακής Επιτροπής της Ερυθράς Ημισελήνου, ο Μόνγκι Σλιμ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρόσωπα αυτά μπόρεσαν να επιστρέψουν στην Τυνησία μέσω του συνοριακού φυλακίου της Ρας Τζαντίρ.


Μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί δώδεκα ανθρώπινες σοροί και έχουν μεταφερθεί στο περιφερειακό νοσοκομείο της Μπεν Γκερντάν, είπε ο διευθυντής του Σάλεμ Ίσα. Όλα τα θύματα «αναγνωρίστηκαν και (οι σοροί τους) παραδόθηκαν στις οικογένειές τους», διευκρίνισε. Ο Ίσα πρόσθεσε ότι αναμενόταν να διακομιστούν σήμερα δύο ακόμη σοροί στο νοσοκομείο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να ανασυρθούν και τα υπόλοιπα θύματα.


Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα, οι Τυνήσιοι, ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών, είχαν πληρώσει περίπου 800 δηνάρια (330 ευρώ) ο καθένας για να επιβιβαστούν στο αλιευτικό που θα έκανε την απόπειρα να διαπλεύσει τη Μεσόγειο, όμως το πλεούμενο ανατράπηκε περίπου μια ώρα αφότου απέπλευσε.


Από το 2014, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, πάνω από 10.000 μετανάστες, στην πλειονότητά τους από την υποσαχάρια Αφρική, έχασαν τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι αφού προσπάθησαν να φθάσουν στις ακτές της Ευρώπης διά θαλάσσης—οι περισσότεροι στην κεντρική Μεσόγειο.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM