´Ανοιξαν οι κάλπες στη Βρετανία για το κρίσιμο δημοψήφισμα-Νέα γκάλοπ δείχνουν Bremain

´Ανοιξαν οι κάλπες στη Βρετανία για το κρίσιμο δημοψήφισμα-Νέα γκάλοπ δείχνουν Bremain Facebook Twitter
0

Ανοιξαν στις 07.00 ώρα Βρετανίας (09.00 ώρα Ελλάδας) οι κάλπες στη Βρετανία για το κρίσιμο δημοψήφισμα στο οποίο θα κριθεί η παραμονή ή μη της χώρας στην Ε.Ε..

Εν τω μεταξύ, η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεύρυνε το προβάδισμά της επί της εκστρατείας υπέρ του Brexit, κατέδειξε δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Mail και του τηλεοπτικού δικτύου ITV και δημοσιεύθηκε χθες.

Η έρευνα αυτή, η οποία διεξήχθη με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων από τη 17η ως την 22η Ιουνίου, κατέδειξε ότι η εκστρατεία υπέρ της παραμονής προηγείται με έξι μονάδες, συγκεντρώνοντας το 48%, ενώ η εκστρατεία υπέρ του Brexit συγκεντρώνει το 42% των προθέσεων ψήφου.

Προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, η οποία είχε δημοσιευθεί από την εφημερίδα The Sun την 14η Ιουνίου, έδινε στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής προβάδισμα μόλις μιας μονάδας.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P) θα υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Βρετανίας από το επίπεδο ΑΑΑ ταχύτατα μετά από μια ψήφο υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο επικεφαλής αξιολόγησης κρατών στον οίκο, Μόριτς Κρέιμερ, στην γερμανική εφημερίδα Bild σήμερα.

"Εάν η Μεγάλη Βρετανία αποφασίσει έξοδο της χώρας (Brexit) στο δημοψήφισμα για την ΕΕ την Πέμπτη (σ.σ.: σήμερα), τότε η αξιολόγηση ΑΑΑ θα λήξει και θα υποβαθμιστεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα", είπε ο Κρέιμερ, σύμφωνα με την Bild, σε περίληψη του άρθρου το οποίο θα δημοσιευθεί σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κρέιμερ επανέλαβε ότι στο ενδεχόμενο εξόδου η πολιτική κατάσταση στη Βρετανία θα γίνει λιγότερο προβλέψιμη και λογική, εν μέρει διότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κανένα σχέδιο για την επομένη της εξόδου της χώρας.

Ο ίδιος είχε επισημάνει από τον Απρίλιο ότι μια έξοδος της χώρας από την ΕΕ θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του αξιόχρεου της Βρετανίας, δεδομένων των εκτεταμένων πολιτικών, χρηματοοικονομικών και εμπορικών συνδέσμων που διατηρεί η χώρα στην Ευρώπη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM