Ο αδερφός δράστη των επιθέσεων αυτοκτονίας στο Βέλγιο, θα εκπροσωπήσει τη χώρα στους Ολυμπιακούς

Ο αδερφός δράστη των επιθέσεων αυτοκτονίας στο Βέλγιο, θα εκπροσωπήσει τη χώρα στους Ολυμπιακούς Facebook Twitter
0

Ο Μουράντ Λαχράουι, ο αδερφός ενός εκ των βομβιστών–καμικάζι στις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο και προετοιμάζεται για να εκπροσωπήσει το Βέλγιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ρίο στην Βραζιλία.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Μουράντ, ο 24χρονος Ναζίμ ήταν ένας από τους δράστες των επιθέσεων αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου. Οι επιθέσεις, μαζί με την επίθεση ενός άλλου βομβιστή-καμικάζι στο μετρό της πόλης είχε αποτέλεσμα 32 νεκρούς.

Την Παρασκευή, ο 21χρονος Μουράντ κέρδισε στο Μοντρέ της Ελβετίας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κάτων των 54 κιλών, με την φλαμανδική ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο να τον χρίζει με tweet που ανήρτησε "τον βασιλιά ελαφρών βαρών της Ευρώπης".

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε μια συνέντευξη Τύπου, δύο μέρες μετά τις επιθέσεις, ο Μουράντ είχε χαρακτηρίσει τον αδερφό του ένα καλό και έξυπνο αγόρι που δεν είχε εκδηλώσει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης, προτού αναχωρήσει για τη Συρία το 2013, όποτε και έχασε κάθε επαφή με την οικογένεια του.

Ο Ναζίμ, ισλαμιστής μαχητής στη Συρία, με εκπαίδευση στην ηλεκτρομηχανική, φέρεται επίσης ως ύποπτος για την κατασκευή των ζωνών εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, που είχε αποτέλεσμα 130 νεκρούς.

"Είναι παράξενο, πραγματικά – οι ίδιοι γονείς, η ίδια ανατροφή και ο ένας μεγαλώνει προς μια πραγματικά καλή κατεύθυνση και ο άλλος προς μια πραγματική κακή", είχε δηλώσει τον Μάρτιο ο δικηγόρος του Φιλίπ Κυλό.

"Δεν επιλέγεις την οικογένεια σου", σχολίασε ο Μουράντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM