Ύποπτοι 11 υπάλληλοι σε πυρηνικό σταθμό του Βελγίου-Τους αφαίρεσαν τα δικαιώματα εισόδου

Ύποπτοι 11 υπάλληλοι σε πυρηνικό σταθμό του Βελγίου-Τους αφαίρεσαν τα δικαιώματα εισόδου Facebook Twitter
1

Έντεκα υπάλληλοι στον πυρηνικό σταθμό Tihange στο Βέλγιο δεν μπορούν πλέον να εισέλθουν στο χώρο εργασίας τους μετά από απόφαση που πάρθηκε στον απόηχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες.

Το πρωί, το βελγικό δίκτυο DH δημοσιεύσει πως σε βίντεο που βρέθηκε, οι τρομοκράτες είχαν καταγράψει κρυφά τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών. Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις ήταν στο στόχαστρο των τζιχαντιστών, αλλά η κινητοποίηση που προκλήθηκε μετά την ανακάλυψη του βίντεο και η σύλληψη του η σύλληψη του Αμπντεσλάμ έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε πιο εύκολους στόχους, ανέφερε το δημοσίευμα.

Σήμερα το απόγευμα, το βελγικό δίκτυο Rtbf έρχεται να συμπληρώσει τις αποκαλύψεις για τους στόχους των τζιχαντιστών καθώς αναφέρει πως απαγορεύθηκε η είσοδος στον πυρηνικό σταθμό Tihange σε συνολικά έντεκα υπαλλήλους.

Αρχικά η απαγόρευση επιβλήθηκε σε 7 υπαλλήλους μετά την επιχείρηση για τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Μετά τις επιθέσεις στις Βρυξελλες, 4 ακόμη υπάλληλοι προστέθηκαν στη λίστα.

Στο άρθρο σημειώνεται επιπλέον πως τα μέτρα ασφαλείας στους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας ενισχύθηκαν μετά τις 17 Φεβρουαρίου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια