Ισπανία: Το προξενείο δεν επιβεβαιώνει την παρουσία Ελλήνων φοιτητών στο δυστύχημα

Ισπανία: Το προξενείο δεν επιβεβαιώνει την παρουσία Ελλήνων φοιτητών στο δυστύχημα Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τον Guardian, τουλάχιστον 13 (σ.σ. και όχι 14) είναι οι φοιτητές, όλες τους γυναίκες, που έχουν χάσει τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο ΑP-7, κοντά στην Ταραγόνα της νοτιοανατολικής Ισπανίας.

Ο Καταλανός υπουργός εσωτερικών Jordi Jane δήλωσε ότι τα θύματα είναι ηλικίας 22 έως 29 ετών και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν στην βρετανική εφημερίδα ότι οι φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν προέρχονται από 19 χώρες και πιο συγκεκριμένα από: Γαλλία, Ολλανδία, Φιλανδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Τσεχία, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Περού, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιρλανδία, Παλαιστίνη, Ιαπωνία και Ουκρανία. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσαν τις εθνικότητες των θυμάτων.

Ισπανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο και για παρουσία Ελλήνων φοιτητών στο πούλμαν που ανετράπη. Ο ΣΚΑΙ, ωστόσο επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδας στη Μαδρίτη κ. Χρήστο Καλπάκα, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία. Παρόλα αυτά όμως, ο ίδιος ενημέρωσε πως το λεωφορείο το οποίο εμπλέκεται στο σοβαρό τροχαίο στην Ισπανία ερχόταν από εκδήλωση του Erasmus από τη Βαλένθια και πρόσθεσε πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 5 λεωφορεία εκ των οποίων το 5ο ήταν αυτό που ενεπλάκη στο τροχαίο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM