Ο Ντάστιν Χόφμαν προτίμησε ένα παιχνίδι μπάσκετ αντί για τα Όσκαρ και εξηγεί γιατί

Ο Ντάστιν Χόφμαν προτίμησε ένα παιχνίδι μπάσκετ αντί για τα Όσκαρ και εξηγεί γιατί Facebook Twitter
1

Την απουσία του από τη βραδιά της μεγάλης σύναξης των αστέρων για την απονομή των βραβείων Όσκαρ εξήγησε ο Ντάστιν Χόφμαν, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Guardian, λέγοντας παράλληλα την άποψη του για τον Τραμπ αλλά και καταγγέλλοντας την έλλειψη ισότητας σε ό,τι αφορά στις ευκαιρίες για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ.

Ο Χόφμαν βρισκόταν τη βραδιά των Όσκαρ στο παιχνίδι του ΝΒΑ New York Knicks - Miami Heat, όπου ήταν και ο φίλος του  Σπάικ Λι, εκείνος όμως είχε δηλώσει ότι μποϊκοτάρει τα βραβεία, καθώς δεν υπήρξε ούτε ένας μαύρος υποψήφιος σε αυτά. Για τον Χόφμαν ήταν πιο απλά τα πράγματα. «Δεν προσκλήθηκα, δεν ήμουν υποψήφιος και ποτέ δεν θα πήγαινα μόνο για να πάω. Είναι ένα από τα χειρότερα σόου στην πόλη, αν είσαι εκεί. Έχει διαλείμματα για διαφημίσεις και η ιστορία τραβάει», λέει και εξυμνεί τα  BAFTAs. «Αυτά είναι υπέροχα, κάθεσαι σε ένα θέατρο, υπάρχει σαμπάνια και μπορείς να μεθύσεις παρακολουθώντας την παράσταση», εξηγεί ο Χόφμαν.  

Για την επιτυχία του Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι «δεν είναι ανησυχητικό που είναι εκείνος εκεί, το πιο ανησυχητικό είναι ότι τον ακολουθούν». «Έτυχε σε μια στιγμή όπου οι οπαδοί των ρεπουμπλικάνων αισθάνονται προδομένοι από το κόμμα…Έχει ένα χάρισμα, αλλά το ίδιο έχει και ο τύπος στη γωνία που σου πουλάει ένα ρολόι και σου λέει ότι είναι Ρόλεξ», σημειώνει ο ηθοποιός.

Ο Χόφμαν αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχει ισότητα ευκαιριών για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ και τονίζει ότι λίγες γυναίκες ηθοποιοί καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα, αν δεν είναι όμορφες με τη συμβατική έννοια. Για την έλλειψη γυναικών σκηνοθετών στο Χόλιγουντ αναφέρει ότι αιτία είναι ο σεξισμός, αν και-όπως επισημαίνει-στην ταινία που τώρα πρωταγωνιστεί, στο Kung Fu Panda 3 , συν-σκηνοθετεί και μια γυναίκα, η Jennifer Yuh.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM
Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Πολιτισμός / Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, η Αθήνα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο δημοσία δαπάνη στη Μητρόπολη Αθηνών. Παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα εκφωνήσει επικήδειο, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται στο λαϊκό προσκύνημα από το πρωί
LIFO NEWSROOM