Η Σαουδική Αραβία δηλώνει έτοιμη να συμμετάσχει σε χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Η Σαουδική Αραβία δηλώνει έτοιμη να συμμετάσχει σε χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία Facebook Twitter
1

Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εάν ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής λάβει τέτοια απόφαση, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Σαουδάραβας ανώτερος αξιωματικός.


«Εάν υπάρξει η βούληση από μέρους του συνασπισμού να αρχίσει μια χερσαία επιχείρηση, θα συμβάλλουμε με θετικό τρόπο» σε αυτή, είπε ο ταξίαρχος Άχμεντ αλ Ασίρι.


Η Σαουδική Αραβία συμμετέχει από το 2014 στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον ο οποίος δρα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία έχει καταλάβει τεράστια τμήματα της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ.
Ο συνασπισμός αυτός, στον οποίο συμμετέχουν περίπου 60 κράτη, εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών και στις δύο χώρες.


Ο ταξίαρχος Ασίρι είναι εκπρόσωπος μιας χωριστής συμμαχίας, της οποίας ηγείται το Ριάντ, που επενέβη στο πλευρό της κυβέρνησης της Υεμένης στον πόλεμο στη χώρα αυτή, πολεμώντας εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι και των συμμάχων τους. Από τον Μάρτιο του 2015 η Σαουδική Αραβία και κυρίως αραβικά κράτη εξαπολύουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον των ανταρτών, ενώ έχουν επίσης προχωρήσει και σε χερσαίες επιχειρήσεις.


Οι Χούτι, σύμφωνα με το Ριάντ, υποστηρίζονται από το Ιράν, που είναι επίσης ένας από τους βασικούς συμμάχους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, στο οποίο εναντιώνεται η σαουδαραβική ηγεσία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια