Ο Nicolas Cage αγόρασε κλεμμένο κρανίο δεινοσαύρου και τώρα καλείται να το επιστρέψει

Ο Nicolas Cage αγόρασε κλεμμένο κρανίο δεινοσαύρου και τώρα καλείται να το επιστρέψει Facebook Twitter
1

Ο Nicolas Cage συμφώνησε να επιστρέψει το σπάνιο κρανίο ενός δεινόσαυρου που είχε αγοράσει για 276.000 δολάρια στις αμερικανικές αρχές, που με τη σειρά τους θα το επιστρέψουν στην κυβέρνηση της Μογγολίας καθώς θεωρείται πως είναι κλεμμένο.

Ο διάσημος ηθοποιός το είχε αγοράσει τον Μάρτιο του 2007 από μια γκαλερί στο Beverly Hills, χωρίς να γνωρίζει πως είναι κλεμμένο και γι' αυτό το λόγο δεν κατηγορείται ούτε στο ελάχιστο για αδικοπραγία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, συμφώνησε οικειοθελώς να το παραδώσει μόλις πληροφορήθηκε για τις τρέχουσες συνθήκες. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Cage φέρεται να κέρδισε τον Leonardo DiCaprio στη "μάχη" για την απόκτηση του κρανίου.

Εκπρόσωπος του Cage σχολίασε πως η γκαλερί παρείχε με την αγορά πιστοποιητικό γνησιότητας αλλά πως τον Ιούλιο του 2014, το Department of Homeland Security τον πληροφόρησε πως το κρανίο έχει ενδεχομένως κλαπεί και πως διερευνάται η υπόθεση. Μόλις επιβεβαιώθηκε το σενάριο κλοπής, ο Cage δέχθηκε να το επιστρέψει.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ούτε η γκαλερί αντιμετωπίζει κατηγορίες αδικοπραγίας. 

Σημειώνεται πως η Μογγολία έχει ποινικοποιήσει από το 1924 την εξαγωγή απολιθωμάτων δεινοσαύρων.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο

Πολιτισμός / Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο διευθυντής του μουσείου

Το εμβληματικό μουσείο της Μαδρίτης υποδέχτηκε 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2025, μία τεράστια επιτυχία την οποία ο διευθυντής του την αντιμετωπίζει με επιφύλαξη
THE LIFO TEAM
Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Ο οσκαρικός διεκδικητής «Marty Supreme», το ωραιότατο και πολιτικά καίριο «28 Years Later: The Bone Temple», το βραβευμένο στη Μπερλινάλε «Kontinental 25» και το What Does that Nature Say to you» του Χονγκ Σανγκ-Σου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ