Βίαιη διαδήλωση μουσουλμάνων στην Ινδία για ένα σκίτσο

Βίαιη διαδήλωση μουσουλμάνων στην Ινδία για ένα σκίτσο Facebook Twitter
0

Βίαιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη δυτική Ινδία, μετά τη δημοσίευση από τοπική εφημερίδα ενός σκίτσου με έναν κουμπαρά-γουρουνάκι,  που έφερε πάνω του τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Μουσουλμάνοι βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας με βίαιες διαθέσεις, καθώς υποστηρίζουν ότι  η γελοιογραφία ήταν βλάσφημη. Το άρθρο που συνόδευε τη φωτογραφία είχε τίτλο "Τα χρήματα του ISIS" και ο αρθρογράφος διερευνούσε τις πηγές χρηματοδότησης των τρομοκρατών. Η εικόνα έδειχνε μια σειρά από εθνικά νομίσματα που κατέληγαν όλα στον κουμπαρά-γουρουνάκι. Το όνομα του Μωάμεθ ήταν επίσης γραμμένο πάνω στον κουμπαρά.

Βίαιη διαδήλωση μουσουλμάνων στην Ινδία για ένα σκίτσο Facebook Twitter

Οι τοπικοί μουσουλμάνοι εξαγριώθηκαν, καθώς θεωρούν ότι ο χοίρος είναι «haram», δηλαδή βρώμικος  και δεν επιτρέπεται από τον ισλαμικό νόμο. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν και στα γραφεία της εφημερίδας, απαιτώντας τη σύλληψη του εκδότη και του σκιτσογράφου ενώ μέσω social media, καλούσαν τον κόσμο να μποϋκοτάρει την εφημερίδα.

Μετά από τις βίαιες διαμαρτυρίες, η εφημερίδα δημοσίευσε μια συγγνώμη εκφράζοντας τη λύπη της για όσους τυχόν προσέβαλε με τη δημοσίευση του σκίτσου. Σύμφωνα με πληροφορίες υποσχέθηκε ότι «έχει αναληφθεί δράση» εναντίον των υπευθύνων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM