Σμήνος μαχητικών που απονηώθηκαν από το Σαρλ ντε Γκωλ έπληξαν απόψε τη Συρία

Σμήνος μαχητικών που απονηώθηκαν από το Σαρλ ντε Γκωλ έπληξαν απόψε τη Συρία Facebook Twitter
0

Καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά Rafale τα οποία απονηώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle έπληξαν θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας για πρώτη φορά, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.


«Δύο Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από την Ιορδανία ενεπλάκησαν στην αποστολή. Ταυτόχρονα αφού απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο, τέσσερα Ραφάλ του Πολεμικού Ναυτικού τα συνάντησαν πάνω από τη Συρία» και κατόπιν το σμήνος αυτό έπληξε μια τοποθεσία στη Ράκα, στη βόρεια Συρία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας στο Παρίσι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού στρατού στο Twitter, καταστράφηκαν δύο στόχοι στη Ράκα.


Μέχρι σήμερα το γαλλικό αεροπλανοφόρο είχε λάβει μέρος μόνο σε αποστολές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / «Τα γυρίζει» ο Τραμπ για τον Μαμντάνι: Τώρα λέει πως θα συναντηθεί με τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης

Ο νέος δήμαρχος έχει δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου, αν αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει τους Νεοϋορκέζους
LIFO NEWSROOM