Τουλάχιστον 3.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη

Τουλάχιστον 3.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη Facebook Twitter
1

Περίπου 3.000 άτομα παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης, ο οποίος έχει δημιουργηθεί δίπλα στη ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, μετά την απόφαση των τοπικών αρχών να επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε όσους είναι κάτοχοι διαβατηρίων Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν.

Από το πρωί, 1500 άτομα κατάφεραν να διέλθουν τα σύνορα με την Ελλάδα και να μπουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας καθώς «πληρούν τις προδιαγραφές».

Στο σημείο βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Από την Πέμπτη, που ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου από τη γείτονα χώρα, περίπου 200 πρόσφυγες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στη σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια