Τουρκία: Τζιχαντιστής ανατινάχτηκε μπροστά σε αστυνομικούς

Τουρκία: Τζιχαντιστής ανατινάχτηκε μπροστά σε αστυνομικούς Facebook Twitter
1

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, όταν ένας καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά τη διάρκεια εφόδου της τουρκικής αστυνομίας αργά χθες το βράδυ σε διαμέρισμα στην πόλη Γκαζιάντεπ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Γκαζιάντεπ, η μεγάλη αυτή πόλη που βρίσκεται στην μεθόριο με την Συρία, απέχει 300 χιλιόμετρα από την Αττάλεια, όπου πραγματοποιείται σήμερα και αύριο η σύνοδος κορυφής της G20, κατά την οποία οι ηγέτες των πιο πλούσιων κρατών του πλανήτη αναμένεται να συζητήσουν τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Ο καμικάζι ανατινάχθηκε την ώρα που πλησίαζαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησε μια μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα σε δεκαόροφο κτίριο της πόλης αυτής, στο οποίο υπήρχαν υποψίες ότι κρυβόντουσαν τζιχαντιστές, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η αστυνομία πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή στο πλαίσιο της έρευνάς της για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στις 10 Οκτωβρίου μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας και στοίχισε τη ζωή σε 102 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσουν μια "πορεία για την ειρήνη", στην πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Η έφοδος στο διαμέρισμα έγινε την επομένη των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 129 ανθρώπων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Χθες εξάλλου, τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό την ώρα που πλησίαζαν σε στρατιωτικό φυλάκιο στην μεθόριο με την Συρία, κοντά στην Γκαζιάντεπ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο της συνόδου κορυφής στην Κίνα, όπου Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ και Ναρέντρα Μόντι εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο απέναντι στη Δύση
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM