No.1

ΟΗΕ: Πάνω από 2.500 οι άνθρωποι που έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο

ΟΗΕ: Πάνω από 2.500 οι άνθρωποι που έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Περισσότεροι από 300.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και περισσότεροι από 2.500 έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR).


"Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που διέσχισαν τη Μεσόγειο φέτος ξεπερνά πλέον τις 300.000 με περίπου 200.000 από αυτούς να έχουν φθάσει στην Ελλάδα και 110.000 στην Ιταλία", σε σχέση με 219.000 που ήταν ο συνολικός αριθμός τους το 2014, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της UNCHR Μελίσα Φλέμινγκ.


Εξάλλου, περίπου 2.500 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, είπε η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει περίπου 200 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι ανοικτά της Λιβύης μετά το ναυάγιο, χθες, σκάφους που τους μετέφερε.


Πέρυσι, περίπου 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείτο η τύχη τους στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την UNCHR.

1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια