90 χριστιανούς απήγαγαν οι τζιχαντιστές στη Συρία

90 χριστιανούς απήγαγαν οι τζιχαντιστές στη Συρία Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 90 Ασσύριοι χριστιανοί απήχθησαν τα ξημερώματα στην βορειοανατολική Συρία, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, επικαλούμενο πληροφορίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι απαγωγές συνέβησαν μετά την αυγή, σε χωριά που κατοικούνται από την αρχαία χριστιανική μειονότητα . Οι κάτοικοι δέχτηκαν επιδρομή από τους τζιχαντιστές κοντά στην πόλη του Τελ Χμαρ, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Τελ Χμαρ βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχεται από Κούρδους.  

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκάλεσε η εκτέλεση 21 Αιγύπτιων κοπτων χριστιανών που είχαν απαχθεί στη Λιβύη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα. Σήμερα ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της/ Το νέο μυθιστόρημα του Ocean Vuong είναι το βιβλίο του μήνα στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ

Διεθνή / O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα και σήμερα είναι ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου Αμερικανο-Βιετναμέζου συγγραφέα, «The «Emperor of Gladness», είναι το 114ο βιβλίο για το Oprah's Book Club της θρυλικής παρουσιάστριας, η οποία το χαρακτήρισε ως «ένα από τα καλύτερα της εποχής μας και όλων των εποχών». Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά.
LIFO NEWSROOM