Το δέντρο με τα 40 φρούτα

Το δέντρο με τα 40 φρούτα Facebook Twitter
Το δέντρο με τα 40 φρούτα
2

Ο αμερικανός καλλιτέχνης και καθηγητής του Πανεπιστημίου Syracuse Sam Van Aken, κατάφερε να υλοποιήσει το εικαστικό του όραμα, αναμειγνύοντας την τέχνη και την γεωπονική, για να δημιουργήσει ένα δέντρο που είναι ικανό να παράξει έως 40 διαφορετικά είδη φρούτων.

Για καταφέρει αυτό το περίεργο εγχείρημα ο Van Aken, που πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του σε μια φάρμα, χρησιμοποίησε την πασίγνωστη και πανάρχαια τεχνική του μπολιάσματος, προσαρτώντας κλαδιά από 40 διαφορετικά είδη, σε ένα δέντρο, όπως εξηγεί στο σάιτ epicurious. Το 'μυστικό' της επιτυχίας του ήταν να μπολιάσει το δέντρο με ποικιλίες που έχουν κοινή γενεαλογία.

Το αποτέλεσμα της πολυετούς προσπάθειάς του, ήταν μια σειρά 16 πανέμορφων υβρυδικών δένδρων, εγκατεστημένα σε κήπους, γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές, που το καθένα καρποφορεί έως και 40 φρούτα όπως ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, νεκταρίνια, δαμάσκηνα και άλλες ποικιλίες που δεν είναι ευρέως διαθέσιμες στο εμπόριο. Συνολικά, αναφέρει ο καλλιτέχνης, πειραματίστηκε με πάνω από 250 ποικιλίες καρπών έως ότου καταλήξει στα δέντρα με τα 40 φρούτα.

"Είμαι καλλιτέχνης, οπότε το έργο μου ξεκίνησε με την ιδέα να δημιουργήσω ένα πολύχρωμο δέντρο που θα μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερους καρπούς. (...) To 40 προέκυψε ως ένας "μαγικός" αριθμός του δυτικού πολιτισμού που συμβολίζει το άπειρο, το αμέτρητο. Όπως το Δέντρο της Ζωής στον Παράδεισο", αναφέρει ο Van Aken.

Δείτε την παρουσίαση του έργου του στο γνωστό συνέδριο προαγωγής της καινοτομίας, TEDx, στο Manhattan:

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια