Γραφείο «συνοικεσίων» άνοιξαν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ

Γραφείο «συνοικεσίων» άνοιξαν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ Facebook Twitter
0

Κάτι σαν γραφείο συνοικεσίων ίδρυσαν οι τζιχαντιστές του Ιράκ στα βόρεια της χώρας προκειμένου ανύπαντρες και χήρες να εγγραφούν και να αναζητήσουν σύζυγος μεταξύ των μαχητών της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόκειται για υπηρεσία που κρατάει τα στοιχεία των γυναικών ώστε οι μαχητές να τις ζητήσουν σε γάμο από τις οικογένειες τους.

Περιπτώσεις μαχητών που αναζητούν συζύγους ή αναγκάζουν γυναίκες να τους παντρευτούν έχουν ακουστεί και στο παρελθόν, ωστόσο σύμφωνα με το Παρατηρητήριο είναι η πρώτη φορά που ιδρύεται και επισήμως "γραφείο συνοικεσίων" για αντάρτες.

Προς το παρόν πάντως η πληροφορία δεν έχει διασταυρωθεί και από άλλη πηγή.

Όμως  οι τζιχαντιστές ήδη θέτουν αυστηρούς περιορισμούς στις γυναίκες στα όρια του Ισλαμικού Κράτους. Ήδη έχουν απαιτήσει από τις γυναίκες της Μοσούλης να φορούν μπούρκα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM