Με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη η πρόεδρος της Ν. Κορέας

Με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη η πρόεδρος της Ν. Κορέας Facebook Twitter
5

Δημόσια συγγνώμη για το ναυάγιο που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 300 άνθρωποι ζήτησε η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας.

Με δάκρυα στα μάτια, η Παρκ Γκεουν- Χιέ δεσμεύθηκε να διαλύσει το λιμενικό σώμα και να δημιουργήσει ένα νέο ικανότερο σώμα, όπως γράφει η Ημερησία.

«Ζητώ συγγνώμη από το έθνος για τον πόνο και την ταλαιπωρία που όλοι υπέστησαν, ως η πρόεδρος η οποία θα έπρεπε να ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια και τις ζωές του λαού», είπε η πρόεδρος Παρκ.

«Η τελική ευθύνη για την κακή αντίδραση σε αυτό το δυστύχημα βρίσκεται με εμένα», συμπλήρωσε.

Τουλάχιστον 286 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό ναυάγιο του πλοίου Sewol, ενώ ένα μήνα μετά το δυστύχημα ακόμα 18 επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί. Μόνον 172 επιβαίνοντες διασώθηκαν.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
φανταζεστε σκηνικο να ειχε παραιτηθει ο σαμαρας οταν το λιμενικο δεν εσωσε τους μεταναστες; αστεια πραγματα λεω, ε; δεν νομιζω να ζητησε καν συγγνωμη
Νομίζω το παρακάνουν και αυτοί με την ευθιξία. Δεν ξέρω αν είναι τέτοια η κουλτούρα τους (αν και γενικά αν κρίνω από τους Ιάπωνες κρατούν την τιμή και το λόγο τους), αλλά το βλέπω λίιιιιγο υπερβολικό.
Χάθηκαν 286 άνθρωποι, εξαιτίας κακής και αργής αντίδρασης του κράτους (και των μηχανισμών του).Μια μεγάλη προσωπικότητα υπεύθυνη για αυτό το συγκεκριμένο κράτος, ζητάει με δάκρυα συγγνώμη και υπόσχεται να δημιουργήσει ένα νέο, ικανότερο λιμενικό, ώστε να αποφευχθούν τέτοια ατυχήματα στο μέλλον. Ήτοι, μια αντίδραση καθώς πρέπει και η αναμενόμενη και εσύ την βρίσκεις «υπερβολική» και πως οι Κορεάτες είναι «υπερβολικά» εύθικτοι.Και μετά αναρωτιόμαστε πώς έγινε έτσι ο κ- τέλος πάντων.
O πρωθυπουργός της Ν. Κορέας παραιτήθηκε πάντως. Τώρα η πρόεδρος τι να κάνει ακριβώς; Να κολυμπήσει η ίδια και να πετάξει σωσίβια; Οι πολιτικοί πρέπει να λύνουν τα προβλήματα πριν αυτά δημιουργηθούν αλλά ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Αν ήταν Ιάπωνας μπορεί να έκανε και χαρακίρι... Ήμαρτον.