7,6 Ρίχτερ στα Νησιά του Σολομώντα

7,6 Ρίχτερ στα Νησιά του Σολομώντα Facebook Twitter
0

Σεισμός με μέγεθος 7,6 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα Νησιά του Σολομώντα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι η οποία πάντως αργότερα ανεστάλη.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς από τον πολύ ισχυρό σεισμό ενώ καταγράφονται ισχυροί μετασεισμοί μέχρι 5,9 Ρίχτερ.

Αρχικά, το μέγεθος του σεισμού είχε ανακοινωθεί στα 8,3 Ρίχτερ με οι σεισμολόγοι προειδοποιούσαν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ισχυρό τσουνάμι που θα χτυπούσε τις ακτές των περιοχών γύρω από το επίκεντρο μέσα σε λίγες ώρες.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο σεισμογενείς στον κόσμο, λόγω της σύγκλισης των πλακών της Αυστραλίας και του Ειρηνικού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM