Πρώην μέλη της Μπερκούτ κατηγορούνται για μαζικές δολοφονίες

Πρώην μέλη της Μπερκούτ κατηγορούνται για μαζικές δολοφονίες Facebook Twitter
1

Προφυλακιστέα κρίθηκαν από δικαστήριο του Κιέβου 12 μέλη της μονάδας καταστολής της ουκρανικής αστυνομίας, γνωστή και ως "Μπερκούτ".

Η συγκεκριμένη αστυνομική μονάδα πρωτοστάτησε στα επεισόδια με τους διαδηλωτές στους δρόμους του Κιέβου και οι αναφορές έκαναν λόγω για υπέρμετρη χρήση βίας, κάτι που οδήγησε και στη διάλυση της μετά τη φυγή του Γιανουκόβιτς.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στην πλειοψηφία τους από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας κατά τις διαδηλώσεις υπέρ της απομάκρυνσης από την εξουσία του Βίκτορ Γιανουκόβιτς στις 21 Φεβρουαρίου και η Μπερκούτ θεωρείται σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη γι αυτό.

Οι συγκεκριμένοι 12 αστυνομικοί μάλιστα φαίνεται πως ήταν μέλη της "Μαύρης Μονάδας", ενός ειδικού κλιμακίου της Μπερκούτ, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας Όλεχ Μαχνίτσκι.

"Οι αξιωματικοί αυτής της μονάδας καταστολής της αστυνομίας εκπαιδεύτηκαν για ειδικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας. Την εποπτεία τους είχε η προεδρία" είπε ο Μαχνίτσκι, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια