Μπαν Κι-Μουν: Η Ρωσία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Μπαν Κι-Μουν: Η Ρωσία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας Facebook Twitter
0

Σε άμεσο διάλογο κάλεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν την Ουκρανία και τη Ρωσία ενώ ταυτόχρονα καλεί τη Μόσχα να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Αυτό που είναι σημαντικό τη δεδομένη στιγμή είναι οι Αρχές της Ουκρανίας και της Ρωσίας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να έχουν έναν άμεσο και εποικοδομητικό διάλογο» είπε ο γ.γ. του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι «το μεγαλύτερο ρίσκο θα είναι να γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών και στην γύρω περιοχή» πρόσθεσε.

Τις δηλώσεις τις έκανε μετά τη συνάντηση του με το μεταβατικό Πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος δήλωσε έτοιμος για διάλογο αφού πρώτα φύγουν από την Ουκρανία τα ρωσικά στρατεύματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM