Πακιστάν: Πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή

Πακιστάν: Πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 20 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν, από επίθεση των Ταλιμπάν σε αυτοκινητοπομπή του στρατού στο Πακιστάν. Η επίθεση σημειώθηκε στα βορειοδυτικά της χώρας κοντά στην πόλη Μπανού, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, που ελέγχεται από ένοπλες ομάδες. Οι αρχές ερευνούν αν πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας ή για εκρηκτικό μηχανισμό.

 

Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, οι οποίοι πρόσφατα εξήγγειλαν την κλιμάκωση της δράσης τους εναντίον κυβερνητικών στόχων, ύστερα από την εκλογή του νέου ηγέτη της οργάνωσης, Μουλά Φαζλουλάχ, στα τέλη του 2013. Σε μήνυμά του, ο εκπρόσωπός τους Σαχιντουλάχ Σαχίντ προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.

Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ δυνάμεις του στρατού και της συνοριοφυλακής αποχωρούσαν από την πόλη Μπανού. Επέβαιναν σε μη στρατιωτικό όχημα, το οποίο είχε νοικιαστεί για τη μεταφορά τους στο Ραζμάκ του Βορείου Ουαζιριστάν. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας, γνωστός για τη δράση του εναντίον ισλαμιστικών ομάδων, σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο Καράτσι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Τους συγκεκριμένους οι Πακιστανοί τους θεωρούν πράκτορες της Ινδίας ενώ οι Αφγανοί ταλιμπάν διέκοψαν τις σχέσεις μαζί τους κατηγορώντας τους ως πολύ ...άγριους.