Η Μισέλ Μπασελέ επανεξελέγη για 2η φορά πρόεδρος της Χιλής

Η Μισέλ Μπασελέ επανεξελέγη για 2η φορά πρόεδρος της Χιλής Facebook Twitter
0

Σαρωτική ήταν η νίκη της Μισέλ Μπασελέ, που κατάφερε να επανεκλεγεί για δεύτερη φορά πρόεδρος της Χιλής με ποσοστό που ξεπερνά το εξήντα τοις εκατό. Η Μπασελέ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε ποτέ υποψήφιος από το 1989, οπότε και διεξάγονται δημοκρατικές εκλογές στη χώρα. Η αντίπαλος της Έβελιν Ματέι συγκέντρωσε μόλις το 37 τοις εκατό των ψήφων, το χειρότερο ποσοστό του συντηρητικού κόμματος τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

“H νίκη δεν είναι προσωπική είναι ομαδική. Η φωνή σας ακούστηκε σε όλη την Χιλή όλους αυτούς τους μήνες. Πρόκειται για την φωνή χιλιάδων πολιτών που βγήκαν στους δρόμους και εξέφρασαν τα αιτήματα τους με δύναμη και θάρρος. Αυτοί άνοιξαν ένα νέο μονοπάτι για την χώρα μας”, δήλωσε η νικήτρια των εκλογών αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

 

Χιλιάδες ήταν οι υποστηρικτές της Μπασελέ που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την νίκη του κόμματος της κεντρο- αριστεράς. Η ευρεία αποδοχή της Μπασελέ θα τις δώσει και την νομιμοποίηση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει, όπως η αύξηση στην φορολογία των εταιριών από το 20 στο 25 τοις εκατό, και η δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο και σε ποιον ανήκουν;

Διεθνή / Πού βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο και σε ποιον ανήκουν τελικά;

Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, καθώς και τα πλήγματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, επανέφεραν στην επιφάνεια τα ερωτήματα για το πού φυλάσσονται τα παγκόσμια πυρηνικά αποθέματα
LIFO NEWSROOM
Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Διεθνή / Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Παρακολούθησης της «Διαδικασίας του Βερολίνου», τονίζοντας τη σημασία ευρείας συμμετοχής των γειτονικών κρατών για την ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών στη Λιβύη
LIFO NEWSROOM