Βίντεο με την Λετίσια Κάστα στη Μπιενάλε σκανδαλίζει τους Τούρκους

Βίντεο με την Λετίσια Κάστα στη Μπιενάλε σκανδαλίζει τους Τούρκους Facebook Twitter
4

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, επειδή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έδωσε εντολή να σταματήσει να προβάλλεται βίντεο της Λετίσια Κάστα στη Μπιενάλε.

Ο Γ. Μπουτάρης υποστήριξε, πως το υπ. Εξωτερικών, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης της Τουρκίας, μεσολάβησε για να σταματήσει η προβολή του βίντεο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», μάλιστα, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γ. Μπουτάρης σχολίασε ότι «Δεν μας αρέσουν οι παρεμβάσεις και οι υποδείξεις», ενώ η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει τι είναι το συγκεκριμένο βίντεο.

Σύμφωνα με την Ε. Χρυσίδου το βίντεο που δημιούργησε ο εικαστικός Ange Leccia και έχει τίτλο «Νύμφη» (Nymphea), δείχνει μια λουομένη και δεν είναι άσεμνο. Μέχρι προχθές προβάλλονταν στο Αλατζά Ιμαρέτ. Η κοπέλα που παίζει στο βίντεο είναι η Λετίσια Κάστα, διάσημο μοντέλο και ηθοποιός της Γαλλίας.

Να σημειώσουμε ότι η προβολή του «επίμαχου» βίντεο, ενόχλησε Τούρκους επισκέπτες, επειδή το Αλατζά Ιμαρέτ παραχωρείται σε μεγάλες γιορτές των Μουσουλμάνων, για την προσευχή τους, και διαμαρτυρήθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση η οποία με τη σειρά της έθεσε το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM
«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM