"Μαύρες" προβλέψεις για τον Καβαλιέρε

"Μαύρες" προβλέψεις για τον Καβαλιέρε Facebook Twitter
0

 «Η Ολομέλεια της Γερουσίας θα εκφραστεί σχετικά με την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον Οκτώβριο, δεν πρόκειται να φθάσουμε μέχρι τον Νοέμβριο», ανάφερε ο Ντάριο Στεφάνο, μέλος του κόμματος Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία (SEL), αριστερής πτέρυγας της Κεντροαριστεράς, σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό ενημερωτικό ραδιόφωνο Radio Capital.

Ο Ντάριο Στεφάνο είναι πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας της Ιταλίας που κρίνει την αποπομπή μελών του σώματος, και –ούτε λίγο, ούτε πολύ- προέβλεψε ότι τον Οκτώβριο ο ηγέτης της ιταλικής Κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα χάσει το αξίωμά του.

Ο Στεφάνο πρόσθεσε ότι ακόμη και αν προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο, ο Μπερλουσκόνι δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, διότι ο νόμος Σεβερίνο που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση Μόντι στερεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε οποιονδήποτε έχει καταδικασθεί σε πάνω από δύο χρόνια φυλάκιση για αδικήματα που σχετίζονται με υποθέσεις διαφθοράς.

Μέρος της Κεντροδεξιάς πάντως, υποστηρίζει ότι ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμοσθεί στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού, από την στιγμή που το αδίκημα φορολογικής απάτης για το οποίο έχει καταδικασθεί διαπράχθηκε οκτώ χρόνια πριν από την ορκωμοσία της κυβέρνησης τεχνοκρατών του Μόντι.

Οι περισσότεροι ιταλοί νομικοί, ωστόσο, επιμένουν ότι εκείνο που μετράει δεν είναι το πότε διαπράχθηκε το αδίκημα, αλλά η ημερομηνία οριστικής καταδίκης από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM