To Associated Press καταγγέλει τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δημοσιογράφων του

To Associated Press καταγγέλει τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δημοσιογράφων του Facebook Twitter
0

Μαζική και χωρίς προηγούμενο παρείσφρηση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στις δραστηριότητες συγκέντρωσης πληροφοριών καταγγέλλει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Επί δύο μήνες, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον οργανισμό.

Οι παρακολουθήσεις άρχισαν στις 7 Μαΐου του 2012. Εκείνη την ημέρα το πρακτορείο είχε στείλει τηλεγράφημα με λεπτομέρειες επιχείρησης της CIA στην Υεμένη.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση της CIA κατάφερε να ματαιώσει σχέδιο της Αλ Κάιντα για βομβιστική επίθεση σε αεροπλάνο, που είχε προορισμό τις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής του Associated Press, Γκάρι Προύιτ υποστηρίζει πως τα τηλεφωνήματα που ήταν στόχος των αρχών καλύπτουν περίοδο δύο μηνών στις αρχές του 2012, και αφορούν σε περίπου είκοσι γραμμές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, που ανήκαν στο πρακτορείο ή σε δημοσιογράφους του.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα»: Τραμπ — Νετανιάχου σε τετ α τετ που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της Γάζας

Διεθνή / «Στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα»: Τραμπ - Νετανιάχου σε τετ α τετ που ίσως αλλάξει τη μοίρα της Γάζας

Στην προκλητική ομιλία του στον ΟΗΕ την Παρασκευή, ο Νετανιάχου δεν αναφέρθηκε στο σχέδιο των 21 σημείων και επέμεινε ότι το Ισραήλ θα «ολοκληρώσει το έργο» έναντι της Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Διεθνή / Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Το Rockall, ένα μικροσκοπικό νησάκι στη μέση του Ατλαντικού, έγινε το τελευταίο «έπαθλο» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας - Από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι τις σημερινές διεκδικήσεις για ψάρια και πετρέλαιο, το Rockall εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις και περιπέτειες
LIFO NEWSROOM