Τορόντο: Ελληνοκαναδή σκότωσε τα δύο παιδιά της λίγες μέρες αφότου πέθανε ο σύζυγός της από λευχαιμία

ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Facebook Twitter
0

Ελληνοκαναδή μητέρα στο Τορόντο σκότωσε τους δύο μικρούς γιους της λίγες μέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της από λευχαιμία και στη συνέχεια, προσπάθησε να αυτοκτονήσει για να μπορέσουν όλοι να «επανενωθούν στον παράδεισο».

Η Βανέσα Κόλλιας, 27 ετών, έκλαιγε στο δικαστήριο χθες Δευτέρα, δηλώνοντας ένοχη για τη δολοφονία των γιων της, του 5χρονου Γιάννη και του 4χρονου Δημήτρη, τον Δεκέμβριο του 2023, μόλις εννέα ημέρες μετά τον θάνατο του 72χρονου συζύγου της, Κώστα, από μια επιθετική μορφή λευχαιμίας, σύμφωνα με την Toronto Star.

Η νεαρή μητέρα «έβαλε τα χέρια της πάνω στο στόμα και τη μύτη τους ενώ τραγουδούσε το You Are My Sunshine» και στη συνέχεια πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους στο Τορόντο με την ελπίδα να αυτοκτονήσει κι εκείνη.

ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Facebook Twitter
ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Facebook Twitter

Η αστυνομία βρήκε τις σορούς των δύο αδελφών μπροστά σε μια τηλεόραση με μια παιδική εκπομπή να παίζει, με ρούχα για την κηδεία τους απλωμένα δίπλα τους, μαζί με μια φωτογραφία του πρόσφατα αποβιώσαντος πατέρα τους και έναν σταυρό.

Τι υποστήριξε η μητέρα στο δικαστήριο

Η μητέρα επέζησε αφού έπεσε από το μπαλκόνι αλλά έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω.

Αρχικά κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού, αλλά οι κατηγορίες υποβαθμίστηκαν σε φόνο δευτέρου βαθμού λόγω της θλίψης από τον θάνατο του συζύγου της.

Είχε πει σε έναν ψυχίατρο ότι ήταν «συντετριμμένη, απολύτως μόνη και ανίκανη να φανταστεί να συνεχίσει μια ζωή χωρίς τον σύζυγό της. Ήθελε όλοι τους να επανενωθούν στον παράδεισο».

«Ένα μέρος του εαυτού μου θα αναρωτιέται πάντα γιατί δεν είπα ποτέ ότι χρειάζομαι βοήθεια», είπε η 27χρονη στο δικαστήριο. «Στέκομαι μπροστά σας, ακόμα αυτός ο συντετριμμένος άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια για να ξαναφτιάξει τον εαυτό της», είπε.

ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Facebook Twitter
ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Facebook Twitter

«Στα μωρά μου, σας αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε, κλαίγοντας με λυγμούς. «Σας ευχαριστώ που μου δείξατε τι είναι η αληθινή αγάπη. Εσείς θα είστε για πάντα το αγαπημένο μου κομμάτι. Είμαι τόσο ευγνώμων που μπόρεσα να είμαι η μαμά σας. Το πιο δύσκολο πράγμα που θα πρέπει ποτέ να κάνω είναι να μάθω να είμαι καλά που είμαι εδώ χωρίς εσάς». 

Η 27χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για τουλάχιστον 18 χρόνια.

Όπως επισήμανε η ίδια και αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα, ήξερε ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος, αλλά ήλπιζε ότι «οι άλλοι θα καταλάβαιναν ότι η πρόθεσή της ήταν να σώσει τους γιους της και να είναι με τον σύζυγό της, ώστε να μπορούν όλοι να είναι μαζί».

Ο σύζυγος της 27χρονης πέθανε την 1η Δεκεμβρίου 2023 και εκείνη σκότωσε τα δύο παιδιά στις 10 Δεκεμβρίου, αναφέροντας στο δικαστήριο ότι ήταν ήδη εξαντλημένη από το να φροντίζει τον σύζυγό της κάθε ημέρα και «να τον παρακολουθεί να χειροτερεύει σιγά σιγά μπροστά στα μάτια της».

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM