Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας Facebook Twitter
Φωτ. Getty Images
0

Η ληστεία στο Λούβρο διαπράχθηκε από μικροεγκληματίες, υποστηρίζει η εισαγγελέας του Παρισιού.

Η κινηματογραφική ληστεία που σημειώθηκε στο Λούβρο, πραγματοποιήθηκε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες του οργανωμένου εγκλήματος, δήλωσε η Λορ Μπεκιό, μιλώντας στο ραδιόφωνο franceinfo.

«Δεν πρόκειται ακριβώς για καθημερινή παραβατικότητα, αλλά για έναν τύπο εγκληματικότητας που συνήθως δε συνδέουμε με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι τα τέσσερα άτομα που έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί μέχρι στιγμής για την κλοπή κοσμημάτων αξίας 88 εκατομμυρίων ευρώ, που συγκλόνισε τη Γαλλία αλλά και τον κόσμο, είναι «προφανώς ντόπιοι», κάτοικοι της περιοχής Σεν Σαν Ντενί, μιας φτωχής περιοχής βόρεια του Παρισιού.

Μάλιστα δύο από τους άνδρες υπόπτους, ήταν ήδη γνωστοί στην αστυνομία, καθώς είχαν πολλαπλές καταδίκες για κλοπές. Το Σάββατο, μια 38χρονη κατηγορήθηκε για συνεργεία σε οργανωμένη κλοπή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη εγκλήματος και ένας 37χρονος για κλοπή και εγκληματική συνωμοσία. Ωστόσο, οι ύποπτοι, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αρνούνται κάθε εμπλοκή. Η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι δύο αυτοί ύποπτοι είναι ζευγάρι και έχουν παιδιά, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί εξαρχής, έχουν ήδη κατηγορηθεί για κλοπή και εγκληματική συνωμοσία, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές «αναγνώρισαν εν μέρει» τη συμμετοχή τους στη ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι επτά από τα κλοπιμαία κοσμήματα δεν έχουν βρεθεί και υπάρχει φόβος ότι έχουν ήδη μεταφερθεί στο εξωτερικό, αν και η εισαγγελέας της υπόθεσης δηλώνει αισιόδοξη ότι μπορούν να ανακτηθούν άθικτα.

Μετά το περιστατικό, έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα πολιτιστικά ιδρύματα της Γαλλίας, ενώ μετά τη ληστεία το μουσείο του Λούβρου έχει μεταφέρει ορισμένα από τα πιο πολύτιμα κοσμήματά του στην Τράπεζα της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM