LIVE!

Release Athens 2026: Ο Moby έρχεται τον Ιούλιο στην Πλατεία Νερού

Release Athens 2026: Ο Moby έρχεται τον Ιούλιο στην Πλατεία Νερού Facebook Twitter
Φωτογραφία: facebook.com/mobymusic
0

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου, ο Moby θα ανέβει στη σκηνή του Release Athens 2026 στην Πλατεία Νερού, χαρίζοντας στο ελληνικό κοινό του μια βραδιά γεμάτη ηλεκτρονική μουσική, αλλά ίσως και το μεγαλύτερο show που έχει δώσει στη χώρα μας.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Αμερικανός μουσικός επισκέπτεται την Ελλάδα, καθώς το 2011 είχε εμφανιστεί στο Eject Festival, επίσης στην Πλατεία Νερού.

Με περισσότερες από 20 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και μια καριέρα που εξελίσσεται, ο Moby εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιο αυθεντικές και ανεξάρτητες φωνές της σύγχρονης μουσικής. Πιστός στην καλλιτεχνική του ελευθερία, δεν δίστασε ποτέ να πειραματιστεί και να ανατρέψει τις προσδοκίες του κοινού - άλλοτε με δίσκους εμποτισμένους από introspection και άλλοτε με εκρηκτικές dance δημιουργίες.

Από τις πρώτες του απόπειρες στις punk μπάντες μέχρι τις ambient συνθέσεις, τα speed metal εγχειρήματα και τις αμέτρητες dance επιτυχίες, ο Moby απέδειξε πως η εξερεύνηση είναι η κινητήριος δύναμή του.

Το ταξίδι του ξεκίνησε το 1991, όταν δανείστηκε ένα sample του Angelo Badalamenti από το soundtrack του Twin Peaks για το διαχρονικό «Go» - ένα κομμάτι που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για όσα θα ακολουθούσαν.

Η συνέχεια ήρθε με το «Everything Is Wrong», το οποίο τον καθιέρωσε οριστικά ως έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής.

Το καθοριστικό σημείο, όμως, δεν άργησε να φανεί: το «Play» (1999) τον ανέδειξε σε διεθνές φαινόμενο, συνδυάζοντας blues και gospel samples με ηλεκτρονικούς ρυθμούς, σε τραγούδια όπως τα «Why Does My Heart Feel So Bad?» και «Natural Blues», μετατρέποντας τη χορευτική μουσική σε mainstream εμπειρία.

Ακολούθησαν δίσκοι που συνέχισαν να επεκτείνουν τους ορίζοντές του – το «18» (2002), που γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, και το «Hotel» (2005), ηχογραφημένο χωρίς τη χρήση samples, σε μια πιο ωμή και άμεση προσέγγιση.

Πιο πρόσφατα, ο Moby στράφηκε σε πιο σκοτεινά και πειραματικά μονοπάτια: το «These Systems Are Failing» (2016), με το project Moby & The Void Pacific Choir, έφερε μια industrial, electropunk ενέργεια που θύμιζε το «Animal Rights» (1996), ενώ την ίδια χρονιά το «Long Ambients 1: Calm. Sleep.», ένας τετράωρος ambient δίσκος, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει μουσικό όριο που να μην μπορεί να εξερευνήσει.

Η προπώληση των εισιτηρίων για την εμφάνιση του Moby στο Release Athens 2026 θα ξεκινήσουν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 12μμ.

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέα έργα αποδίδονται στον Μιχαήλ Αγγελο στα 550 χρόνια από τη γέννησή του

Πολιτισμός / Ο μύθος του Μιχαήλ Άγγελου συνεχίζει να μεγαλώνει, 550 χρόνια μετά

Δύο νέα έργα αποδίδονται στον Μιχαήλ Άγγελο στα 550 χρόνια από τη γέννησή του, σε μια συγκυρία που δείχνει πως ο μύθος του συνεχίζει να μεγαλώνει μαζί με τις διεκδικήσεις γύρω από το όνομά του
THE LIFO TEAM
Η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας

Πολιτισμός / Η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο υπουργών, θέματα που αφορούν την πολιτική της ΕΕ στον τομέα του Πολιτισμού, μεταξύ άλλων ως προς το Ταμείο Συνοχής και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
THE LIFO TEAM
Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards

Πολιτισμός / Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards

Το Paddington και το Into the Woods προηγούνται στις φετινές υποψηφιότητες των Olivier Awards, σε μια λίστα που φέρνει δίπλα δίπλα το λαϊκό θέαμα, το θεατρικό κύρος και μεγάλα ονόματα όπως η Cate Blanchett, ο Tom Hiddleston και ο Bryan Cranston.
THE LIFO TEAM
Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Πολιτισμός / Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Η Catherine Opie παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη έκθεσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη National Portrait Gallery. Το To Be Seen συγκεντρώνει 30 χρόνια δουλειάς και επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ορατότητα και την εκπροσώπηση.
THE LIFO TEAM