Ρωσία: «Ο Άσαντ χάνει τον πόλεμο»

Ρωσία: «Ο Άσαντ χάνει τον πόλεμο» Facebook Twitter
1

Μία από τις σημαντικότες συμμάχους του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία παραδέχτηκε για πρώτη φορά την υπεροχή των ανταρτών στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει.

Σύμφωνα με τη Guardian, η είδηση αυτή έρχεται δια στόματος του ρώσου υφυπουργού εξωτερικών, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στη συριακή αντίσταση.

Ο Mikhail Bogdanov τόνισε: «Η γενική τάση δείχνει ότι το καθεστώς και η κυβέρνηση της Συρίας χάνει ολοένα και περισσότερο έλεγχο, αλλά και έδαφος. Δυστυχώς, δεν μπορεί να αποφευχθεί η νίκη της συριακής αντίστασης.».

Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα που τα νέα από το συριακό μέτωπο είναι θετικά για τους αντάρτες, καθώς έχουν καταφέρει να κάμψουν την αντίσταση των κυβερνητικών στρατευμάτων. Οι ίδιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ανακτήσει τον έλεγχο μόνο στο Χαλέπι, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Η επαλήθευση των ισχυρισμών αυτών, πάντως είναι δύσκολή, διότι η συριακή κυβέρνηση λογοκρίνει τους δημοσιογράφους.

Παρά τον ενθουσιασμό των ανταρτών, ο σύριος πρόεδρος μπορεί να χάνει τις μάχες, αλλά όχι και τον πόλεμο, καθώς έχει στην κατοχή του χημικά όπλα, που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει την ύστατη στιγμή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

1 σχόλια