Γερμανία: 1.500 ταραντούλες εντοπίστηκαν σε ύποπτο δέμα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας

Γερμανία: 1.500 ταραντούλες εντοπίστηκαν σε ύποπτο δέμα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας Facebook Twitter
Φωτ: Haupzollamt Koeln via AP
0

Τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, στη Γερμανία, ανακάλυψαν περίπου 1.500 νεαρές ταραντούλες κρυμμένες μέσα σε πλαστικά δοχεία.

Η ασυνήθιστη κατάσχεση ήρθε στο φως τη Δευτέρα, όταν οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το περιεχόμενο του δέματος. Το πακέτο, βάρους περίπου 7 κιλών, είχε σταλεί από το Βιετνάμ και είχε προορισμό την περιοχή Ζάουερλαντ, ανατολικά της Κολωνίας. Ο έλεγχος έγινε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όμως οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν μόλις τώρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τελωνείου, Γενς Άχλαντ, ο εντοπισμός του δέματος ξεκίνησε από μια έντονη μυρωδιά που δεν παρέπεμπε σε ζαχαροπλαστικό προϊόν. «Οι συνάδελφοί μου έχουν δει πολλές παράνομες αποστολές από όλο τον κόσμο, αλλά ακόμη και οι πιο έμπειροι έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν εκατοντάδες μικρά πλαστικά δοχεία με ζωντανές ταραντούλες», δήλωσε.

Ο Άχλαντ χαρακτήρισε την κατάσχεση «εντυπωσιακή», αλλά επεσήμανε και την ηθική διάσταση: «Λυπούμαστε βαθιά όταν βλέπουμε ζώα να αντιμετωπίζονται απλώς ως μέσο κέρδους».

Πολλά από τα αραχνοειδή δεν επέζησαν της μεταφοράς, κάτι που ενδέχεται να συνιστά παραβίαση των γερμανικών κανόνων για την προστασία των ζώων. Όσα κατάφεραν να επιβιώσουν παραδόθηκαν σε εξειδικευμένο φροντιστή.

Οι τελωνειακές αρχές έχουν ξεκινήσει ποινική διαδικασία κατά του παραλήπτη, μεταξύ άλλων για παραβίαση των κανονισμών εισαγωγής και μη καταβολή των απαιτούμενων δασμών.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM