Ο Τομ Κρουζ θα πάρει επιτέλους Όσκαρ αλλά όχι για ερμηνεία

Ο Τομ Κρουζ θα πάρει επιτέλους Όσκαρ, αλλά όχι για ερμηνεία Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Τομ Κρουζ, η Ντόλι Πάρτον, η χορογράφος και σκηνοθέτις Ντέμπι Άλεν και ο σχεδιαστής παραγωγής Γουίν Τόμας θα βραβευτούν φέτος από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για τη συνολική τους προσφορά στην τέχνη του σινεμά, στο πλαίσιο των Governors Awards, της ετήσιας τελετής κατά την οποία απονέμονται τιμητικά Όσκαρ σε προσωπικότητες με εξέχον έργο.

Η Ντόλι Πάρτον θα παραλάβει το Βραβείο Τζιν Χέρσολτ, το οποίο αποτελεί ειδική τιμητική διάκριση της Ακαδημίας για πρόσωπα που έχουν συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της κοινωνικής ευημερίας μέσω του έργου τους. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ξεχωριστή μορφή τιμητικού Όσκαρ, με έντονη ανθρωπιστική διάσταση. Στο παρελθόν το έχουν παραλάβει ο Μάικλ Τζ. Φοξ, ο Ρίτσαρντ Κέρτις και η Αντζελίνα Τζολί. Η Πάρτον έχει υπάρξει δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ τραγουδιού, για τα «9 to 5» και «Travelin’ Thru».

Οι τέσσερις υποψηφιότητες του Τομ Κρουζ για Όσκαρ

Για τον Τομ Κρουζ, το βραβείο σηματοδοτεί το πρώτο του Όσκαρ, έπειτα από τέσσερις υποψηφιότητες για τα «Born on the Fourth of July», το «Magnolia» και ως παραγωγός του «Top Gun: Maverick». Ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Τζάνετ Γιανγκ, χαρακτήρισε τους φετινούς βραβευόμενους ως «τέσσερις θρυλικές μορφές που συνεχίζουν να αφήνουν ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο».

Η Ντέμπι Άλεν έχει διαγράψει εντυπωσιακή πορεία στην τηλεόραση και τον χορό, με πέντε Emmy και δύο υποψηφιότητες για Tony. Έχει πρωταγωνιστήσει στο «Fame» και στο «Grey’s Anatomy», ενώ έχει σκηνοθετήσει και επιμεληθεί παραγωγές όπως το «Empire» και το «Insecure». Έχει επίσης υπάρξει χορογράφος σε τελετές των Όσκαρ.

Ο Τομ Κρουζ θα πάρει επιτέλους Όσκαρ, αλλά όχι για ερμηνεία Facebook Twitter
Φωτ: Χ

Ο Γουίν Τόμας είναι από τους πρώτους μαύρους καλλιτεχνικούς διευθυντές που καταξιώθηκαν στο Χόλιγουντ. Έχει συνδέσει το όνομά του με ταινίες όπως «Do the Right Thing», «Hidden Figures», «A Beautiful Mind» και «Malcolm X», διαμορφώνοντας με το έργο του την αισθητική πολλών σημαντικών κινηματογραφικών έργων.

Η φετινή τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στο Λος Άντζελες.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM
Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Πολιτισμός / Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Το Valkhof Museum στο Ναϊμέχεν εντόπισε ένα σπάνιο φαλλικό αντικείμενο από οστό, πιθανότατα ρωμαϊκής εποχής, μέσα σε τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέμενε σε αποθήκες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν συχνά φαλλικά σύμβολα ως φυλαχτά γονιμότητας και προστασίας
THE LIFO TEAM
Το Met Gala στην εποχή του Μπέζος: όταν το χρήμα της τεχνολογίας αγοράζει γούστο

Πολιτισμός / Το Met Gala έγινε Tech Gala: Όταν το κακό γούστο αγοράζει κύρος

Με τον Jeff Bezos και τη Lauren Sánchez Bezos σε ρόλο βασικών χρηματοδοτών και τιμητικών συμπροέδρων, και τα εισιτήρια να φτάνουν τα 100.000 δολάρια, το Met Gala του 2026 προκαλεί νέα συζήτηση για το αν η πιο ισχυρή βραδιά της μόδας μετατρέπεται σε σκηνή επιρροής για τη Silicon Valley
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Μόλι Ρότζερς, ενδυματολόγος του σίκουελ «Ο Διάβολος Φοράει Prada», αποκαλύπτει ότι η Μιράντα Πρίστλεϊ δεν φοράει σχεδόν καθόλου Prada, ούτε στη νέα ταινία ούτε στην αρχική.
THE LIFO TEAM