Πέθανε ο Αχιλλέας Θεοφίλου, σημαντικός μουσικός παραγωγός

Πέθανε ο θρυλικός μουσικός παραγωγός Αχιλλέας Θεοφίλου Facebook Twitter
Ο Αχιλλέας Θεοφίλου με τη Χαρούλα Αλεξίου και τη σύντροφό του, Μαρία/ Instagram
0

Πέθανε ο θρυλικός μουσικός παραγωγός Αχιλλέας Θεοφίλου.

Υπήρξε ο πρώτος σύζυγος της Χαρούλας Αλεξίου. Μαζί είχαν υιοθετήσει ένα παιδί, τον Μάνο, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον αείμνηστο Μάνο Λοΐζο. Αν και οι δύο τους είχαν χωρίσει, οι σχέσεις τους ήταν καλές.

Μάλιστα, η Χάρις Αλεξίου είχε δημοσιεύσει στο Instagram το 2022 μια φωτογραφία από συνάντησή της με τον Αχιλλέα Θεοφίλου και τη σύντροφό του, Μαρία, γράφοντας: «Ο Αχιλλέας και το Μαράκι του. Αδέλφια μου για πάντα».

Ποιος ήταν ο σπουδαίος μουσικός παραγωγός Αχιλλέας Θεοφίλου

Ο Αχιλλέας Θεοφίλου ήταν μουσικός παραγωγός, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε για δεκαετίες στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Υπήρξε ο πρώτος σύζυγος της Χαρούλας Αλεξίου. Γεννήθηκε το 1946 στη Μυτιλήνη, όπου μεγάλωσε και πέρασε το παιδικά του χρόνια.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Γενεύη και Κοινωνιολογία στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα. Το 1970 επέστρεψε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται στη δισκογραφική εταιρεία Minos EMI, όπου εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς της ελληνικής μουσικής σκηνής. Συνεργάστηκε με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Αντώνης Βαρδής, ο Γιάννης Πάριος, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Λοΐζος.

Τη δεκαετία του 1970 υπήρξε συνεργάτης και παραγωγός πολλών δίσκων του Γιώργου Νταλάρα. Στη συνέχεια συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον Αντώνη Βαρδή και τον Γιάννη Πάριο. Η συμβολή του Αχιλλέα Θεοφίλου στη διαμόρφωση του ελληνικού τραγουδιού από τη δεκαετία του 1970 έως και το 2006 υπήρξε σημαντική, ιδίως στον χώρο της ελληνικής μουσικής και λογοτεχνίας, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πολιτιστική ζωή της Ελλάδας.

Με πληροφορίες από lesvosnews.net

 
 
 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ