Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2025: Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει με μια σειρά από δράσεις

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2025: Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό με μια σειρά από δράσεις Facebook Twitter
Η είσοδος του Μουσείου Ακρόπολης/Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έχοντας ετοιμάσει δράσεις για τους επισκέπτες του, με θέμα «Το μέλλον των μουσείων σε κοινωνίες διαρκών αλλαγών».

Οι ημέρες που θα πραγματοποιηθούν είναι το Σάββατο 17 Μαΐου και την Κυριακή 18 Μαΐου 2025, .

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων:

Σάββατο 17 Μαΐου 2025

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με κανονικό εισιτήριο γενικής εισόδου. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα είναι ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915).

Όπως κάθε Σάββατο στις 11 π.μ., οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεματική παρουσίαση «Υδάτινες Διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη». Με την καθοδήγηση αρχαιολόγου, οι επισκέπτες αναζητούν την αποτύπωση της αρχαίας αντίληψης για το νερό στα εκθέματα του Μουσείου που εκτίθενται στις μόνιμες συλλογές του, τόσο στο κτήριο όσο και στο «Μουσείο της Ανασκαφής» του.

Απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση (https://events.theacropolismuseum.gr/) και προμήθεια εισιτηρίου ημέρας από τα ταμεία του Μουσείου την ημέρα της δράσης.

Το ίδιο απόγευμα, στις 6:30 μ.μ, στο πλαίσιο της νέας έκθεσης Allspice | Michael Rakowitz & Ancient Cultures που παρουσιάζεται από τις 13/05 έως τις 31/10/2025 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, σε συν-διοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, το Μουσείο φιλοξενεί στο Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» συζήτηση του καλλιτέχνη Michael Rakowitz με τη μία εκ των δύο επιμελητών της έκθεσης, κα Ελίνα Κουντούρη, Διευθύντρια του ΝΕΟΝ.

Είσοδος Ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Κυριακή 18 Μαΐου 2025

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο.   

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα εγκαινιάσει τις παρουσιάσεις της νέας περιοδικής έκθεσης Allspice | Michael Rakowitz & Ancient Cultures.

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα παρουσιάσουν πρωτότυπα αρχαία αντικείμενα από τη Μεσοποταμία και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, σε έναν διάλογο με μια σειρά σύγχρονων έργων του διεθνώς αναγνωρισμένου Ιρακινοαμερικανού καλλιτέχνη Michael Rakowitz.

Μέσα από την περιήγησή τους στην έκθεση, οι επισκέπτες θα «βιώσουν» ζητήματα απώλειας, λεηλασίας, βίαιου διωγμού ανθρώπων και πολιτιστικών αγαθών λόγω πολέμου, αποικιοκρατίας ή αναγκαστικής μετανάστευσης και θα αναλογιστούν τον ρόλο των μουσείων ως κιβωτών της ανθρώπινης ιστορίας, πηγής κατανόησης του παρελθόντος και παράγοντα διαμόρφωσης του μέλλοντος.

Πληροφορίες: Κυριακή 18/5, στις 10 π.μ. στα αγγλικά και στις 1 μ.μ. στα ελληνικά. Διάρκεια: 45 λεπτά. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM