Πτήση για Σαγκάη επέστρεψε επειδή ο πιλότος ξέχασε το διαβατήριο

Πτήση για Σαγκάη επέστρεψε επειδή ο πιλότος ξέχασε το διαβατήριο Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο σε πτήση της United Airlines από το Λος Άντζελες προς τη Σαγκάη, όταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους διαπιστώθηκε πως δεν είχε μαζί του το διαβατήριό του, με αποτέλεσμα η πτήση να εκτραπεί και να επιστρέψει στο έδαφος, προκαλώντας πολύωρη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες επιβάτες.

Η πτήση United 198, με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης, απογειώθηκε κανονικά λίγο πριν τις 14:00 (τοπική ώρα) από το Los Angeles International Airport. Ωστόσο, περίπου τρεις ώρες αργότερα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο San Francisco International Airport, όταν έγινε αντιληπτό πως ο πιλότος δεν είχε έγκυρο διαβατήριο, κάτι που απαιτείται υποχρεωτικά για τις διεθνείς πτήσεις, ακόμη και για τα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα FlightAware, το Boeing της United Airlines μετέφερε 257 επιβάτες και 13 μέλη πληρώματος. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό σε σύντομη δήλωσή της, αναφέροντας πως η αλλαγή πληρώματος ήταν αναγκαία, και η πτήση αναχώρησε εκ νέου το ίδιο βράδυ, με καθυστέρηση περίπου έξι ωρών.

Η United ανακοίνωσε ότι όλοι οι επιβάτες έλαβαν κουπόνια φαγητού και αποζημίωση για την ταλαιπωρία. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή προβλήματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της επιστροφής και της παραμονής στο Σαν Φρανσίσκο.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αμηχανία στην εταιρεία, καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο ζητήματα επαγγελματισμού και ελέγχου πληρωμάτων πριν από διεθνείς πτήσεις, σε μια περίοδο που οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να ενισχύσουν την αξιοπιστία τους μετά από χρόνια αναταραχών λόγω πανδημίας και ελλείψεων προσωπικού.

Η United Airlines δεν σχολίασε αν θα υπάρξουν εσωτερικές κυρώσεις για τον πιλότο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο συγκεκριμένος κυβερνήτης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Με πληροφορίες από ΝBC News
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM