Αγγλία: Η πριγκίπισσα Βεατρίκη γέννησε κορίτσι και του έδωσε ελληνικό όνομα

Αγγλία: Η πριγκίπισσα Μπεατρίς γέννησε κορίτσι και του έδωσε ελληνικό όνομα Facebook Twitter
Η κόρη της πριγκίπισσα Βεατρίκης, Αθηνά / Φωτ: Royal Family
0

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη του Ηνωμένου Βασιλείου γέννησε το δεύτερο παιδί της, το οποίο ονόμασε Αθηνά, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η Βεατρίκη και ο σύζυγός της, Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, καλωσόρισαν το δεύτερο παιδί τους στις 22 Ιανουαρίου, στο νοσοκομείο Chelsea and Westminster του Λονδίνου, ανέφερε η ανακοίνωση του παλατιού.

Η Αθηνά γεννήθηκε αρκετές εβδομάδες πρόωρα και ζύγιζε μόλις 1,9 κιλά, αλλά λέγεται ότι είναι υγιής και τα πάει καλά.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη είναι κόρη του Ανδρέα, Δούκα της Υόρκης και της Σάρα, Δούκισσας της Υόρκης. Είναι ένατη στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο μετά τον ξάδελφό της Ουίλλιαμ, Πρίγκηπα της Ουαλίας, τα ανίψια της, Γεώργιο, Καρλόττα και Λουδοβίκο της Ουαλίας, τον ξάδελφό της Χάρρυ, Δούκα του Σάσσεξ, τα ανίψια της Άρτσι και Λίλιμπετ και τον πατέρα της Δούκα της Υόρκης, ενώ αποτελεί το πέμπτο εγγόνι της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως αναφέρει το BBC, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα είναι ενθουσιασμένοι με την ασφαλή άφιξη του μωρού.

Σε ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ αναφέρεται ότι το μωρό της πριγκίπισσας Βεατρίκης και του Εντουάρντο ονομάστηκε Athena Elizabeth Rose Mapelli Mozzi και γεννήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στις 12.57μμ.

Η Βεατρίκη και η κόρη της είναι και οι δύο καλά, λέει το παλάτι, και η οικογένεια περνάει χρόνο με τα μεγαλύτερα αδέρφια της Αθηνάς, τη Σιένα και τον Γούλφι, ο οποίος είναι γιος του Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι από προηγούμενη σχέση.

Οι γονείς ευχαρίστησαν το προσωπικό του νοσοκομείου του Λονδίνου για την «υπέροχη φροντίδα».

Η Βεατρίκη ήταν προγραμματισμένο να γεννήσει στις αρχές της άνοιξης και τον Δεκέμβριο τη συμβούλεψε γιατρός να μην κάνει μεγάλα ταξίδια.

Το νέο μωρό, η Αθηνά, είναι εγγόνι του δούκα και της δούκισσας της Υόρκης και δισέγγονη του βασιλιά Καρόλου.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλισσα Καμίλα: Παρίες της βασιλικής οικογένειας τα παιδιά της - Μπήκαν κρυφά στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Διεθνή / Βασίλισσα Καμίλα: Παρίες τα παιδιά της - Μπήκαν κρυφά στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Αν και τα παιδιά, τα εγγόνια και η αδελφή της βασίλισσας Καμίλα έκαναν για πρώτη φορά Χριστούγεννα με τη βασιλική οικογένεια, δεν πήγαν μαζί με τους γαλαζοαίματους στην εκκλησία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βασιλιάς Κάρολος: «Σπάει» την παράδοση για τη χριστουγεννιάτικη ομιλία του - Από πού θα τη δώσει

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Σπάει» την παράδοση για τη χριστουγεννιάτικη ομιλία του - Από πού θα τη δώσει

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια που Βρετανός μονάρχης δεν απευθύνει το ετήσιο μήνυμα για τα Χριστούγεννα από κάποια βασιλική κατοικία - Ο ισχυρός συμβολισμός μετά από μια δύσκολη χρονιά
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

Διεθνή / Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

«Ανανεώνω την ένθερμη έκκλησή μου να επιτραπεί η είσοδος δίκαιης ανθρωπιστικής βοήθειας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, το καταστροφικό τίμημα των οποίων πληρώνουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς»
LIFO NEWSROOM
Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Διεθνή / Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα ξεκινήσει επανεξέταση της συμφωνίας για να διαπιστωθεί εάν το Ισραήλ έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Διεθνή / Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Το έγγραφο των 40 σελίδων περιλαμβάνει σειρά συστάσεων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η έκδοση νομοθεσίας που θα επιταχύνει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ, με στόχο την αποστολή αυτών των πόρων στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM