Νότια Κορέα: Γκρεμίζουν τα τσιμεντένια τοιχία κοντά σε διαδρόμους προσγείωσης μετά το δυστύχημα

Νότια Κορέα: Γκρεμίζουν τα τσιμεντένια τοιχία κοντά σε διαδρόμους προσγείωσης μετά το δυστύχημα Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Γκρεμίζονται, με κρατική απόφαση, τα τσιμεντένια τοιχία που βρίσκονται κοντά σε διαδρόμους προσγείωσης στα αεροδρόμια της Νότιας Κορέας, μετά το δυστύχημα με την πτήση της Jeju Air, που προκάλεσε τον θάνατο 179 ανθρώπων.

Πρόκειται για τα τσιμεντένια εμπόδια σε επτά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα. 

Επτά αεροδρόμια θα προσαρμόσουν επίσης τις περιοχές ασφαλείας των διαδρόμων τους μετά από ανασκόπηση όλων των αεροδρομίων της Νότιας Κορέας που πραγματοποιήθηκε μετά τη συντριβή - το πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας.

Η πτήση της Jeju Air μετέφερε επιβάτες από την Ταϊλάνδη μετά τα Χριστούγεννα, όταν έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Muan και εξερράγη αφού χτύπησε σε τσιμεντένιο φράγμα στο τέλος του διαδρόμου. Η αιτία της συντριβής είναι ακόμα άγνωστη, αλλά οι ειδικοί στην ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας είναι βέβαιοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να ήταν πολύ μικρότερος αν δεν υπήρχε η κατασκευή.

Η δομή από σκυρόδεμα διαθέτει ένα σύστημα πλοήγησης που βοηθά τις προσγειώσεις αεροσκαφών και είναι γνωστό ως εντοπιστής. Το υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας είχε πει ότι αυτό το σύστημα υπάρχει και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, ακόμη και στο εξωτερικό.

Οι επιθεωρητές ασφαλείας έχουν πλέον εντοπίσει εννέα από αυτά τα συστήματα, τα οποία λένε ότι πρέπει να τροποποιηθούν και μεταξύ αυτών είναι τα συστήματα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Muan και Jeju που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Τώρα αυτές οι βάσεις από σκυρόδεμα είτε θα αντικατασταθούν με πιο ελαφριές κατασκευές είτε θα τοποθετηθούν υπόγεια.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι οι υπάρχοντες τσιμεντένιοι τοίχοι του Διεθνούς Αεροδρομίου Μουάν θα αφαιρεθούν εξ ολοκλήρου και ο εντοπιστής θα «εγκατασταθεί εκ νέου με χρήση εύθραυστων κατασκευών».

Μετά τη συντριβή, προέκυψε ότι υπήρχε εγχειρίδιο λειτουργίας από το Διεθνές Αεροδρόμιο Muan, που δημοσιεύθηκε στις αρχές του 2024 και έλεγε ότι το τσιμεντένιο ανάχωμα βρισκόταν πολύ κοντά στο τέλος του διαδρόμου. Το έγγραφο, που εκπονήθηκε από την Korea Airports Corp, είχε προτείνει να επανεξεταστεί η θέση του. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM