«Η Ουκρανία μάχεται χωρίς πεζικό» - Μειώστε την ηλικία στρατολόγησης στα 18, λένε οι ΗΠΑ

«Η Ουκρανία μάχεται χωρίς πεζικό» - Μειώστε την ηλικία στρατολόγησης στα 18, λένε οι ΗΠΑ Facebook Twitter
Ουκρανοί στρατιώτες στο Χάρκοβο / φωτ.: ΕΡΑ
0

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μειώσουν την ηλικία στράτευσης στα 18 έτη.

Πέραν από αυτό ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν επιστρατεύει ούτε εκπαιδεύει αρκετούς νέους στρατιώτες για τον πόλεμό της με τη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε νωρίτερα την Τετάρτη ότι η ιδέα που διακινείται σε ορισμένους κύκλους ότι η Δύση πρέπει να δώσει στην Ουκρανία πυρηνικά όπλα είναι «τρελή» και ότι η αποτροπή ενός τέτοιου σεναρίου ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία. Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, δήλωσε ότι είναι προς το συμφέρον των δυτικών κυβερνήσεων να διασφαλίσουν ότι ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο χαρακτήρισε «αυτοκτονικό», δεν θα υλοποιηθεί. Η Ζαχάροβα είπε ότι τέτοιες «ανεύθυνες ενέργειες» από την Ουκρανία και τους δυτικούς υποστηρικτές της θα μπορούσαν να φέρουν τον κόσμο στο «χείλος της καταστροφής».

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Λευκός Οίκος έχει δώσει πάνω από 56 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022 και αναμένεται να στείλει και άλλα, πριν ο Τζο Μπάιντεν αποχωρήσει από την προεδρία.

Χωρίς πεζικό μάχεται η Ουκρανία

Ο ουκρανικός στρατός παλεύει καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες του πολέμου καθώς οι Ρώσοι συνεχίζουν το ανελέητο σφυροκόπημα. Ωστόσο, στρατιώτες που μάχονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή μιλούν στο CNN για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των σοβαρών ελλείψεων. Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τον ρωσικό, σχολιάζει ο αρθρογράφος του κειμένου. Η κρίση ανθρώπινου δυναμικού στον ουκρανικό στρατό είναι αισθητή στο Ποκρόβσκ εδώ και εβδομάδες, είπαν στο CNN στρατιώτες που μάχονται γύρω από το ανατολικό μέτωπο. Την ίδια ώρα, οι άγριες τακτικές της Μόσχας έχουν επιτυχή σημαντικά αποτελέσματα.

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη», είπε ο East, ο διοικητής μιας μονάδας drone καθώς η 15η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας μάχεται γύρω από το Ποκρόβσκ. «Μας λείπει το πεζικό για να πολεμήσουμε και να αντέξουμε για κάποιο χρονικό διάστημα όσο τα drones κάνουν τη δουλειά τους. Γι' αυτό βλέπουμε συχνά καταστάσεις όπου ο εχθρός διεισδύει ανεξέλεγκτα σε ευάλωτες περιοχές».

Οι στρατιώτες στο Ποκρόφσκ είπαν στο CNN πως υπάρχουν τόσο έντονες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού που φοβόντουσαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να σημειώσει μια σημαντική πρόοδο και παραπονέθηκαν ότι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν drones για να χτυπήσουν τις ρωσικές μονάδες αφού δεν είχαν πεζικό για να τους αντιμετωπίσουν. 

Ένας διοικητής είπε ότι στο Σελίντοβ, μια πόλη-κλειδί έξω από το Ποκρόβσκ που καταλήφθηκε από τη Ρωσία τον περασμένο Οκτώβριο, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να την υπερασπιστούν μόνο με έξι ουκρανικές θέσεις, δηλαδή περίπου 60 στρατιώτες συμμετείχαν στην επιχείρηση. Γρήγορα περικυκλώθηκαν, και υποχώρησαν με σημαντικές απώλειες.

Με πληροφορίες από CNN. Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM