Ισραήλ: Στις 20.00 διάγγελμα Νετανιάχου για την κατάπαυση πυρός με τη Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Στις 20.00 διάγγελμα Νετανιάχου για την κατάπαυση πυρός με τη Χεζμπολάχ Facebook Twitter
Το διάγγελμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα έρθει μετά τη συνεδρίαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας για την έγκριση συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός / φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου στις 20:00 σήμερα το βράδυ θα απευθύνει διάγγελμα, ανακοίνωσε το γραφείο του, αναφορικά με το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός.

Το διάγγελμα θα έρθει μετά τη συνεδρίαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας για την έγκριση συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο, διάρκειας 60 ημερών.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις σχετικά με την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στις 22.00, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση.

Πάνω από 20 βλήματα εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε τουλάχιστον 20 εκτοξεύσεις βλημάτων κατά της ισραηλινής επικράτειας από τον Λίβανο, την ώρα που συνεδριάζει το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας για να αποφασίσει για εκεχειρία με τη λιβανική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Μετά τις σειρήνες προειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής που ήχησαν στην περιοχή του κόλπου της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, αναχαιτίστηκαν πέντε βλήματα που προέρχονταν από τον Λίβανο, δήλωσε ο στρατός.

Στη συνέχεια ο στρατός ανέφερε επίσης τον εντοπισμό, λίγο νωρίτερα, άλλων πέντε βλημάτων, με στόχο τη Δυτική Άνω Γαλιλαία, ορισμένα από τα οποία, σύμφωνα με στρατό, αναχαιτίστηκαν.

Λίγο αργότερα, ο στρατός έκανε λόγο για περίπου δέκα βλήματα που εντοπίστηκαν προερχόμενα από τον Λίβανο, ορισμένα από τα οποία επίσης αναχαιτίστηκαν καθώς και ένα «ύποπτο εναέριο αντικείμενο».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Διεθνή / Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Ο υπερυπουργός Ρούμπιο είναι πλέον επικεφαλής τεσσάρων κυβερνητικών οργάνων, ξεπερνώντας τον Χένρι Κίσινγκερ, ακόμη και τον Σι Τζινπίνγκ, τον ηγέτη της Κίνας, ο οποίος έχει «μόνο» τρεις αντίστοιχους τίτλους
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Διεθνή / Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Εντός του Ισραήλ το μέτωπο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ενωμένο γύρω από την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές
LIFO NEWSROOM
McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Διεθνή / McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Οι εσωτερικές έρευνες της εταιρείας καταδεικνύουν αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού - ιδίως στη βόρεια Ευρώπη και στον Καναδά
LIFO NEWSROOM