Μπαχτσελί σε Τραμπ: Να αποφασίσει αν θα στηρίξει Ελλάδα και Κύπρο ή το «διεθνές δίκαιο»

Μπαχτσελί σε Τραμπ: Να αποφασίσει αν θα στηρίξει Ελλάδα και Κύπρο ή το «διεθνές δίκαιο» Facebook Twitter
Ντεβλέτ Μπαχτσελί/ EPA
0

Την ανησυχία του για το ποιοι θα πλαισιώνουν τον Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα «στηρίξει το διεθνές δίκαιο» ή αν θα στηρίξει την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Μόλις ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει τα καθήκοντά του, θα αποφασίσει εάν θα υποστηρίξει την ειρήνη ή τη γενοκτονία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, εάν θα τηρήσει τις θετικές του υποσχέσεις σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, που διανύει τον τρίτο χρόνο του, αν θα αποσύρει τους Αμερικανούς στρατιώτες από τη Συρία, καθώς και για τα ζητήματα τρομοκρατία, εάν θα σταθεί στο διεθνές δίκαιο γύρω από την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό ή αν θα αγνοήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας. Το σημαντικότερο είναι εάν θα ''διαβάσει'' σωστά και δίκαια τη χώρα μας, η στάση μας θα εκδηλωθεί με την πρώτη ευκαιρία» τόνισε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάρκο Ρούμπιο πάει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Μάικλ Γουόλς αναλαμβάνει τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας  καθώς στο παρελθόν έχουν σταθεί υποστηρικτικά απέναντι στους Κούρδους. Έτσι, εντείνεται ο εκνευρισμός στην Τουρκία αναφορικά με τις επιλογές του νεοεκλεγέντα προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. «Ο υποστηρικτής των σφαγών της Γάζας θα γίνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, καθώς και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από Anadolu

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άμεση ανάλυση: Τι σημαίνει η δημόσια διαφωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν για την υφαλοκρηπίδα

Πολιτική / Άμεση ανάλυση: Τι σημαίνει η δημόσια διαφωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν για την υφαλοκρηπίδα

Η υφαλοκρηπίδα, το μόνο θέμα διαφωνίας με την Άγκυρα, είπε ο Γεραπετρίτης - «Δεν μπορούμε να περιορίσουμε τα προβλήματα μόνο στα θέματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ», απάντησε ο Φιντάν
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
H Milliyet επιτίθεται σε Σαμαρά-Καραμανλή και λέει ότι δεν θέλουν ειρήνη όσοι βλέπουν το Αιγαίο ως ελληνική θάλασσα

Πολιτική / «Εθνικιστές της φακής»: H Milliyet επιτίθεται σε Σαμαρά-Καραμανλή και λέει πως «δεν θέλουν ειρήνη όσοι βλέπουν το Αιγαίο ως ελληνική θάλασσα»

Γιατί η Τουρκία δεν θέλει Πομπέο υπουργό στην κυβέρνηση Τραμπ - Τι γράφει ο διευθυντής της Milliyet από την Αθήνα για τη συνάντηση Φιντάν - Γεραπετρίτη για τα ακροδεξιά κόμματα στην Ελλάδα που επικρίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM