Κακοκαιρία στην Ιταλία: Πλημμύρισαν δρόμοι, υπερχείλισαν παραπόταμοι

Κακοκαιρία στην Ιταλία: Πλημμύρισαν δρόμοι, υπερχείλισαν παραπόταμοι Facebook Twitter
0

Τη βορειοδυτική Ιταλία σαρώνει, τις τελευταίες ώρες, νέο κύμα κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν παραπόταμοι, να γίνουν κατολισθήσεις και να διακοπούν οι σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Στην περιφέρεια της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα τη Γένοβα, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων υπερχείλισαν οι παραπόταμοι Μπόρμιντα και Φεράνια.

Παράλληλα, σε πολλές περιοχές έχουν διακοπεί οι σιδηροδρομικές συνδέσεις ενώ σημειώθηκε κατολίσθηση κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου Αουρέλια. Η διέλευση των οχημάτων έχει διακοπεί, με μόνη εξαίρεση εκείνα της Πυροσβεστικής.

Την Πέμπτη, αύριο, σε όλη την ευρύτερη περιφέρεια της Γένοβας, τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά. Οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης ανακοίνωσαν ότι υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή και ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την προστασία των πολιτών.

Από τους κυβερνήτες δυο αεροσκαφών τα οποία, αργά το απόγευμα έπρεπε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Γένοβας «Χριστόφορος Κολόμβος», ζητήθηκε να αλλάξουν πορεία και εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας να κατευθυνθούν στα αεροδρόμια της Πίζας και του Τορίνο.

Προβλήματα λόγω της νεροποντής εκτός από τη Γένοβα καταγράφονται στην πόλη Σαβόνα και στις περιοχές Αλμπένγκα και Φεράνια. Στην περιοχή της Αλμπένγκα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η υπερχείλιση χειμάρρων και οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει ζημιές στις καλλιέργειες, οι οποίες ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Διεθνή / Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά του Comando Vermelho σε δύο φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο
LIFO NEWSROOM
Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί έβλαψαν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Διεθνή / Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί βλάπτουν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Η Τιφαίν Οζιέρ μίλησε στη δίκη για τον σεξιστικό εκφοβισμό εναντίον της πρώτης κυρίας της Γαλλίας - «Δεν περνά μέρα ή εβδομάδα χωρίς κάποιος να μην της μιλήσει γι’ αυτό»
LIFO NEWSROOM