Καιρός: Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου την Κυριακή

Καιρός: Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου την Κυριακή Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ρίχνει «αυλαία» ο καλοκαιρινός καιρός από την Κυριακή το μεσημέρι και έπειτα, σύμφωνα με την νέα πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου για τον σημερινό καιρό, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με πιθανότητα για κάποιες συννεφιές σε ορεινές περιοχές από το απόγευμα και έπειτα. Ωστόσο αυτό το σκηνικό αλλάζει από το μεσημέρι της Κυριακής και έπειτα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, το μεσημέρι της Κυριακής «θα λάβει χώρα μια βίαιη σύγκρουση θερμών και πιο ψυχρών αερίων μαζών με αποτέλεσμα την ανάπτυξη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προς τα βόρεια».

«Οι βορειοδυτικοί άνεμοι ενισχύονται σημαντικά και τον υδράργυρο να πέφτει κατακόρυφα για να προσεγγίσει τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ή και να βρεθεί και λίγο πιο κάτω», καταλήγει.

Καιρός - Τσατραφύλλιας: «Βίαιη» πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα αναμένονται από την Κυριακή και έπειτα, σύμφωνα με την νεότερη πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια.

Όπως αρκετοί ειδικοί έχουν επισημάνει την καλοκαιρία των ημερών που διανύουμε, από την Κυριακή και έπειτα διαδέχονται η πτώση του υδραργύρου αλλά και τα έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές. Όπως ακριβώς επισημαίνει και ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ακολουθούν τέσσερις ημέρες με αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κάτι που από την Κυριακή αλλάζει.

«Ακολουθούν τέσσερις ημέρες με αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή Θερμοκρασίες .Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 31-32 βαθμούς σε αρκετές περιοχές (Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα , κεντρική Μακεδονία). Δεδομένου ότι η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κοντά στους 26 βαθμούς οι συνθήκες θα είναι ιδανικές ακόμα και για βουτιές», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

«Να σημειώσω ότι από το βράδυ της Κυριακής ενισχύονται σταδιακά οι βοριάδες με αποτέλεσμα τη Δευτέρα και την Τρίτη να πέσει αισθητά η θερμοκρασία από βορρά προς νότο (6-7 βαθμούς) !Στην συνέχεια ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος και σταθεροποιείται , με τις βροχές όμως να είναι πολύ λίγες», συνεχίζει.

«Η βίαιη πτώση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες την Κυριακή το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Επίσης σύμφωνα με μελέτες , οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας ευνοούν τις ιώσεις», καταλήγει.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΣΜΗ ΑΤΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την πηγή της ρύπανσης

Η ερευνητική ομάδα AtmoHub του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών χρησιμοποίησε μετεωρολογικά δεδομένα και μοντέλα προσομοίωσης για να αναλύσει την πορεία διασποράς της δυσοσμίας
THE LIFO TEAM
17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Ελλάδα / 17 Νοέμβρη: Ποια μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης παραμένουν στη φυλακή

Ο Σάββας Ξηρός θεωρείται ένα από τα κομβικά πρόσωπα στην πορεία εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, καθώς η έκρηξη βόμβας στα χέρια του αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

Ελλάδα / Χανιά: Πυκνή θαμνώδης βλάστηση και ξερά κλαδιά «έκρυβαν» τη σορό του 33χρονου για μήνες

Η σορός του 33χρονου γιατρού που αγνοούνταν από τον Δεκέμβριο του 2025 έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και σήμερα αναμένεται να μεταβούν εκεί οι γονείς του για την πλήρη επιβεβαίωση
THE LIFO TEAM