Ο Έλληνας που σκότωσε δύο Αυστραλές πριν 47 χρόνια, συνελήφθη όταν πήγε Ιταλία για διακοπές

Ο Έλληνας που σκότωσε δύο Αυστραλές πριν 47 χρόνια, συνελήφθη όταν πήγε Ιταλία για διακοπές Facebook Twitter
0

Ο Έλληνας που σκότωσε δύο Αυστραλές πριν 47 χρόνια, συνελήφθη την Πέμπτη, μόλις έφθασε στην Ιταλία για διακοπές.

Όπως έγινε γνωστό, εις βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης πριν από επτά χρόνια, όταν ταυτοποιήθηκε ως ένοχος για τη διπλή δολοφονία. Ωστόσο δεν είχε συλληφθεί όσο βρισκόταν στην Ελλάδα, διότι είχαν παρέλθει 20 χρόνια από το έγκλημα.

Ο Ελληνοαυστραλός υπήκοος κατηγορείται για διπλό φόνο που φέρεται να διέπραξε πριν από 47 χρόνια στην Μελβούρνη και συνελήφθη την Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο.

Ο άνδρας, εξήντα πέντε ετών, κατηγορείται από τη δικαιοσύνη της Αυστραλίας για δύο στυγερές δολοφονίες που διαπράχθηκαν στην Μελβούρνη το 1977. Νεκρές, μέσα στο διαμέρισμά τους, είχαν βρεθεί οι Σουζάνε Άρμστρονγκ και η Σούζαν Μπάρτλετ, 27 και 28 ετών. Ο δολοφόνος της θανάτωσε με δεκάδες μαχαιριές. Το μόνο που επέζησε, ήταν το δεκαέξι μηνών παιδί της Άρμστρονγκ, το οποίο κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο.

Η Αυστραλιανή αστυνομία είχε κάνει λόγο για βάρβαρο, ακραίο έγκλημα και αργότερα, έκανε γνωστό ότι εντόπισε τον δράστη χάρη σε τεστ του dna.

Σύμφωνα με ιταλικά και αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας, εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν στην Ελλάδα, «όπου ο νόμος δεν επιτρέπει την σύλληψη υπευθύνων δολοφονικών πράξεων, αν έχουν παρέλθει πάνω από είκοσι χρόνια από την τέλεσή τους». 

Πριν επτά χρόνια είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος έφτασε σήμερα στην Ιταλία για διακοπές και συνελήφθη μόλις κατέβηκε από το αεροσκάφος. Οι αρχές της Αυστραλίας προτίθενται να ζητήσουν την έκδοσή του στην οποία, όμως, είναι απίθανο να δοθεί «πράσινο φως», πριν την πάροδο ενός χρόνου.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM