Λίβανος: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ «εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ»

Λίβανος: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ «εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ» Facebook Twitter
Ισραηλινή επίθεση στο νότιο προάστιο της Βηρυτού / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέες επιθέσεις «εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ» στον Λίβανο.

Η ισραηλινή ραδιοτηλεοπτική αρχή δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός ζητά από τους κατοίκους του Σαφέντ, των κατεχομένων Υψωμάτων του Γκολάν και της Άνω Γαλιλαίας να παραμείνουν κοντά στις προστατευόμενες περιοχές.

Περισσότερες από 15 επιθέσεις σημειώθηκαν στο νότιο Λίβανο μέσα σε 15 λεπτά, μετέδωσε το Al Jazeera.

Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ κλιμακώνεται με αρκετές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα όχι μόνο κατά μήκος των συνόρων αλλά και στο εσωτερικό του Λιβάνου. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρία παιδιά και επτά γυναίκες, στη χθεσινή ισραηλινή επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού -σε πυκνοκατοικημένη περιοχή που ελέγχει η Χεζμπολάχ- όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

Καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια πιθανή αντεπίθεση της Χεζμπολάχ, η κυβέρνηση έκλεισε το Σάββατο τον εναέριο χώρο στο βόρειο τμήμα της χώρας για όλες τις ιδιωτικές πτήσεις. Οι περιορισμοί, οι οποίοι ισχύουν για τον εναέριο χώρο βόρεια της πόλης Χαντέρα, δεν επηρεάζουν τις εμπορικές πτήσεις, δήλωσε ο στρατός, και επιβάλλονται «για τη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων και σύμφωνα με την επιχειρησιακή δραστηριότητα».

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου στο βόρειο Ισραήλ δεν ισχύει για πτήσεις έκτακτης ανάγκης από το στρατό, την αστυνομία, τους πυροσβέστες, τις ιατρικές εκκενώσεις ή τις πτήσεις που εξυπηρετούν πετρελαιοπηγές.

*Με πληροφορίες από Al Jazeera, New York Times, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM