Βρετανία: Δύο παιδιά νεκρά και 11 τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ

Βρετανία: Δύο παιδιά νεκρά και 11 τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ Facebook Twitter
Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Δύο παιδιά νεκρά και 11 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης με μαχαίρι στο Σάουθπαρκ, στη Βρετανία, με φερόμενο δράστη έναν 17χρονο.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός 17χρονου για το «μείζονος σημασίας συμβάν» που συνέβη κοντά σε σχολείο όπου διεξαγόταν εκδήλωση χορού και γιόγκα (με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ), στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, ενώ για την ώρα δεν αντιμετωπίζεται ως υπόθεση τρομοκρατίας. 

Τα δύο παιδιά σκοτώθηκαν σε μια «άγρια», όπως λέει η βρετανική αστυνομία, επίθεση με μαχαίρι σε μάθημα χορού στο Σάουθπορτ, ενώ σε 11 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε μάσκα, με την αστυνομία να έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός 17χρονου που κατάγεται από το Κάρντιφ και ζει κοντά στο Σάουθπορτ.

Οι εννέα από τους τραυματίες είναι παιδιά εκ των οποίων τα έξι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Κρίσιμη θεωρείται επίσης η κατάσταση και των δύο ενήλικων τραυματιών, σύμφωνα με τη Σερένα Κένεντι, την εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μέρσεϊσάιντ. Η ίδια ανακοίνωσε ότι κλήθηκε μετά από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι από άνδρα στις 11.50 το πρωί, τοπική ώρα. Ο άνδρας συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς. Δεν υπάρχει ευρύτερη απειλή για τους πολίτες, συμπλήρωσε. 

«Φρικτές και βαθιά σοκαριστικές ειδήσεις φτάνουν από το Σάουθπορτ. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όλους όσους επηρεάστηκαν», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ με ανάρτηση στο X. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ταχεία ανταπόκρισή τους. Ενημερώνομαι καθώς εξελίσσεται η κατάσταση», συμπλήρωσε.

Η διοίκηση του παιδιατρικού νοσοκομείου Alder Hey τόνισε ότι χαρακτήρισε το περιστατικό «μείζονος σημασίας συμβάν» και ότι το τμήμα επειγόντων περιστατικών του δέχεται μεγάλο αριθμό τραυματιών, ζητώντας από γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους μόνο αν είναι επείγον.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM