Αφγανιστάν: Πάνω από 300 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Αφγανιστάν: Εκατόμβες νεκρών από τις φονικές πλημμύρες Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Οι πλημμύρες χτύπησαν και το Αφγανιστάν με τους νεκρούς να έχουν φτάσει για την ώρα τους 315. 

Το υπουργείο Προσφύγων του Αφγανιστάν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες που έπληξαν το βόρειο τμήμα της χώρας έφτασε τους 315, ενώ περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Χ επικαλέστηκε τα στοιχεία από το περιφερειακό του γραφείο στην επαρχία Μπαγλάν. 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο επίσημος αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες είναι 153, όμως αναμένει πως θα αυξηθεί. 

Χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και ζώα εκτροφής πεθάνει, σημείωσε το υπουργείο Προσφύγων. Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν επισημάνει ότι υγειονομικές δομές και βασικές υποδομές, όπως το σύστημα υδροδότησης, έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. 

Χθες Σάββατο ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε ότι οι ξαφνικές πλημμύρες έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων μόνο στην επαρχία Μπαγλάν. 

Η φετινή άνοιξη ήταν ιδιαίτερα βροχερή στο Αφγανιστάν, με πλημμύρες να έχουν πλήξει και άλλες επαρχίες της χώρας, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα είναι η επαρχία Γκορ στα δυτικά και η Μπανταχσάν στα βορειοανατολικά. 

Το Αφγανιστάν είναι ευάλωτο στις φυσικές καταστροφές και θεωρείται από τον ΟΗΕ μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM