Εξαρθρώθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο εργαστήριο παραχάραξης στην Ευρώπη

Εξαρθρώθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο εργαστήριο παραχάραξης στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

Η γαλλική αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει το μεγαλύτερο εργαστήριο παραχάραξης νομισμάτων της χώρας και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αγορά είχαν διοχετευτεί 350.000 χαρτονομίσματα.

Περισσότερα από εννιά εκατομμύρια ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και των 20 ευρώ διοχετεύτηκαν στην αγορά από το εργαστήριο αυτό στα περίχωρα του Παρισιού, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα πρώτα χαρτονομίσματα, πολύ καλής ποιότητας με τη χρήση ψηφιακής εκτύπωσης, εμφανίστηκαν στην αγορά το 2007. Το εργαστήριο βρισκόταν σε βιομηχανική εγκατάσταση σε ένα μικρό χωριό ανάμεσα στις πόλεις Μο και Σελ, ανατολικά του Παρισιού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα τα αντικείμενα και το υλικό του εργαστηρίου κατασχέθηκαν ενώ δεκάδες άνθρωποι κρατούνται.

Σημειώνεται πως περίπου 30 ως 40 εργαστήρια παραχάραξης εξαρθρώνονται ετησίως στη Γαλλία, όμως είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια τόσο μεγάλη εγκατάσταση. Εργαστήρια παραχάραξης χαρτονομισμάτων λειτουργούν κυρίως στην Ιταλία, στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Βουλγαρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM